Написати нам  -  Розмістити статтю  -  Телеграм  -  Facebook  -  YouTube.новини  -  На головну 


   

Коли потрібна консультація офтальмолога


Близько 90% інформації із зовнішнього середовища людина сприймає завдяки зору. Сучасний ритм життя складається із десятків годин перед екранами моніторів на роботі на гаджетів вдома, недостатньої фізичної активності, нехтування здоровим сном. Разом зі шкідливим впливом яскравих сонячних променів ці фактори несуть надмірне навантаження на органи зору людини.
Коли потрібна консультація офтальмолога

Вчасно зарадити зниженню гостроти зору та зберегти очі здоровими допоможе консультація кваліфікованого офтальмолога.

Коли потрібна консультація офтальмолога


Серйозним приводом звернутися до лікаря офтальмолога слугують наступні симптоми:


  • значне зниження гостроти зору одного або обох очей;

  • підвищений очний тиск;

  • біль, печіння, почервоніння;

  • висока чутливість до світла;

  • швидка втомлюваність очей;

  • предмети подвоюються при їх огляді;

  • дефекти та новоутворення на повіках;

  • зниження зору під час вагітності;

  • потрапляння в око комахи чи стороннього об’єкту;

  • травматичне пошкодження;

  • інфікування паразитами;

  • генетична схильність до проблем із органами зору.
  • Після звернення лікар проведе огляд, за потреби призначить додаткові аналізи та направить на обстеження, після чого поставить діагноз і складе план дієвої терапії. Вкрай важливо звертатися до спеціаліста вчасно: чим скоріше почнеться лікування - тим більша вірогідність повного повернення функцій зору.

    Як проходить офтальмологічне обстеження


    Перш за все, під час консультації офтальмолог проводить бесіду з пацієнтом, уважно дослухається до скарг, і після попереднього огляду може призначити кілька досліджень, які допоможуть більш об'єктивно оцінити стан органів зору.

    На основі отриманих даних фахівець ставить діагноз та складає план подальшого лікування: призначає медикаментозний курс або направляє до спеціалізованої клініки, якщо була запланован корекція чи будь-яке інше хірургічне втручання.

    Також у разі діагностування порушень гостроти зору, офтальмолог допомагає правильно підібрати засіб корекції - окуляри чи лінзи, - та надає рекомендації з питань догляду за очима і заходів для профілактики порушень зорових функцій.

    Профілактичні огляди окуліста варто відвідувати не рідше одного разу на рік.

    Офтальмологічне обладнання для діагностики зору


    Кабінет офтальмолога медичного центру MEDOK у Вінниці устаткований сучасним обладнанням, завдяки чому можна пройти повне обстеження зору прямо в клініці:

    1. Офтальмологічний тонометр. Інноваційний прилад для вимірювання внутрішньоочного тиску, дозволяє проводити процедуру безболісно без використання анестетика. Обстеження може проводиться у будь-якому зручному для пацієнта положенні без погіршення якості отриманих даних. Чудово підходить для діагностики дітей та дорослих з високим рівнем чутливості;

    2. Біомікроскоп. Дозволяє провести повне обстеження стану ока, включно із рогівкою, кон’юктивою, райдужною оболонкою, зіницею, кришталиком, скловидним тілом, очним дном, повіками, та виявити найдрібніші структурні зміни;

    3. Авторефрактокератометр. Використовується для визначення гостроти зору, допоможе підібрати окуляри чи контактні лінзи, запланувати корекцію та оцінити її результати.
    Читайте та обговорюйте, та приєднуйтесь КИЇВ до нашого соціуму - Telegram або Facebook
    Ще новини
    Коронавірус все ще становить загрозу для здоров'яХоча пандемія COVID-19 значно пішла на спад, багато людей досі хворіють на коронавірус, але вже не поспішають здавати аналізи





    На початок