Написати нам  -  Розмістити статтю  -  Телеграм  -  Facebook  -  YouTube.новини  -  На головну 


   

Комп’ютерні окуляри: у чому їхня особливість та як обрати?


Комп’ютерні окуляри: у чому їхня особливість та як обрати?

Робота за комп’ютером втомлює не менше, ніж фізична, до того ж викликає безліч проблем із зором та самопочуттям. Надсучасні дисплеї, з максимальною роздільною здатністю та якісним покриттям, не захищають зір від синього випромінювання, крім того, абсолютно всі екрани мерехтять, хоч око цього не бачить, але організм докладає великих зусиль для розпізнавання й обробки отриманої інформації з екрана. Відповідно, тривала робота за комп’ютером призводить до головного болю, сухості очей, втрати гостроти зору, почервоніння, сльозотечі та навіть більш складних захворювань.

Які властивості мають окуляри для комп’ютера?


Спочатку, коли тільки почали з’являтися комп’ютерні окуляри, їх наявність була ледь чи не обов’язковою у кожному домі та офісі, де стояв комп’ютер. Проте, тоді мало хто знав, як правильно обирати такі окуляри, чим вони відрізняються, чому самого лише надпису на етикетці »для комп’ютера” недостатньо для гарантії якості. Через неефективність цього засобу захисту, ажіотаж трохи впав. Сьогодні, навіть школярі проводять за комп’ютером або іншими гаджетами понад 4 годин (рекомендований офтальмологами час), тож слід подбати про захист свого зору та своїх дітей.

Комп’ютерні окуляри, на перший погляд, зовні нічим не відрізняються від звичайних окулярів для корекції зору. Проте все вирішує спеціальне покриття лінз, яке виконує одразу кілька важливих функцій:


  • захищає від відблисків поверхні екрана;

  • блокують сині промені, які найбільше навантажують зір;

  • нейтралізують магнітні випромінювання.
  • Як обрати якісні окуляри для комп’ютера?



    Окуляри для роботи за комп’ютером потрібні кожному, навіть тим людям, які мають 100% зір. Основним параметром, на який слід звертати увагу, — це покриття. Його ще називають Blueblocker – спеціальний фільтр, який відповідно й блокує синє випромінювання. При цьому рівень захисту буває двох видів:

    1. Блокування всього синього спектра – такі моделі радять використовувати до 4-8 годин на добу, їхнім недоліком є те, що колір зображення буде дещо деформований. Для дизайнерів, художників та людей, які працюють з тонами і відтінками такий варіант не підійде.

    2. Вибіркове блокування променів – це універсальний варіант, досить комфортний для зору. У таких окулярах можна ходити хоч цілий день, проте й ціна за них буде дещо вищою.

    В інтернет-магазині з гарними відгуками Київлінза можна замовити лінзи для окулярів під свої індивідуальні параметри. Оскільки навіть за призначенням додаткові фільтри та покриття бувають різними. Наприклад:


  • люди, які працюють з текстовою інформацією, повинні слідкувати за тим, аби була наявність покриття, що підіймає контрастність зображення;

  • для роботи з кольорами, потрібне покриття, яке найкраще зберігає гаму та при цьому захищає зір;

  • для перегляду фільмів, відео – слід обирати фільтр, що нейтралізує відблиски.
  • Загалом же, захист від синього екрана так само необхідний, як і від сонячного УФ-випромінювання.
    Читайте та обговорюйте, та приєднуйтесь КИЇВ до нашого соціуму - Telegram або Facebook
    Ще новини
    Коронавірус все ще становить загрозу для здоров'яХоча пандемія COVID-19 значно пішла на спад, багато людей досі хворіють на коронавірус, але вже не поспішають здавати аналізи





    На початок