Написати нам  -  Розмістити статтю  -  Телеграм  -  Facebook  -  YouTube.новини  -  На головну 


   

5 причин звернутися до психолога


У житті кожної людини трапляються важкі ситуації, з якими їй важко впоратися самостійно. Однак не всі здатні це усвідомити. А багато хто все ще вважає візит до психолога чимось ганебним і принизливим. Але насправді це зовсім не так, адже іноді саме фахівець може розібратися у причинах проблеми та допомогти її вирішити якнайшвидше.
5 причин звернутися до психолога

В пригоді стане сайт «У Психолога», де зібрані тисячі професійних психологів та психотерапевтів, які працюють як онлайн так і в містах України, зокрема, в Києві.

Так коли ж варто записатися на прийом до психолога? У 5 наступних ситуаціях зробити це рекомендується – і чим раніше, тим краще.

1. Нездатність контролювати емоції


Втрата контролю за своїми емоціями може істотно ускладнити життя. Йдеться в цьому випадку зовсім не про перепади настрою, які можуть періодично виникати у кожного. Маються на увазі ситуації, коли емоції настільки сильні, що людина не в змозі самостійно з ними впоратися. І, що ще гірше, сам не знає, чого від себе чекати.

2. Нездорова прихильність


Деякі люди дуже важко переживають розрив із коханою людиною. І це лише на перший погляд здається, що впоратися із цим самостійно можна без проблем. Насправді ж прихильність може виявитися настільки сильною, що у покинутої людини можуть виникнути суїцидальні думки.

Якщо позбутися прихильності і туги за партнером, що пішов, самостійно не виходить, то тут можливий тільки 1 варіант - кваліфікована психологічна допомога.

3. Проблеми зі сном


Здавалося б, у цьому випадку необхідно йти не до психотерапевта, а до невропатолога. Він призначить седативні препарати і все миттєво налагодиться.

Але ні. Насправді іноді знаходження та опрацювання коренів такої проблеми допомагає позбутися безсоння. Адже дуже часто, головна причина розладу – це стрес чи занепокоєння. А їх не обов'язково знімати препаратами. Принаймні для початку слід відвідати психотерапевта і просто обговорити з ним існуючу проблему. А почати приймати заспокійливі препарати можна завжди, проте не варто з цим поспішати.

4. Безпричинна туга і душевний біль


Такими можуть бути симптоми переддепресивного стану, які не можна ігнорувати. І вони можуть бути буквально на порожньому місці.

Начебто, в житті все нормально, на роботі справи йдуть відмінно, друзі та рідні завжди поряд. А смуток та туга ніяк не хоче відпускати. Саме це і є тривожним дзвіночком, який свідчить про депресію, що насувається. Щоб не допустити її, необхідно терміново звернутися до психолога, який розбереться у причинах такого стану та допоможе його усунути.
Читайте та обговорюйте, та приєднуйтесь КИЇВ до нашого соціуму - Telegram або Facebook
Ще новини
Коронавірус все ще становить загрозу для здоров'яХоча пандемія COVID-19 значно пішла на спад, багато людей досі хворіють на коронавірус, але вже не поспішають здавати аналізи





На початок