Написати нам  -  Розмістити статтю  -  Телеграм  -  Facebook  -  YouTube.новини  -  На головну 


   

Запам'ятайте, а краще запишіть: що потрібно знати про котячий корм


Хвилюючий момент: у вашому будинку з'являється маленька пухнаста грудочка. А може, вже досить солідний великий кіт. І крім лежанки, мисочок, кігтеточки та іграшок перед вами стоїть важливе завдання: вибір та купівля якісного котячого корму. Зберігайте поради з цієї статті, щоб легко та швидко вибрати найкращий склад корму для вашого улюбленця.
Бесплатные фото Скоттиш-фолд

Корисні поради щодо вибору котячого корму


Багато власників котів чудово знають, який корм потрібно купити. Наприклад, сухий корм для котів Хоумфуд класу «Супер Преміум». Але якщо ви ще не визначилися, прислухайтеся до рекомендацій експертів:


1. Враховуйте розмір кішки. Адже це може бути легка 2-кілограмова кішка, а може й важкий кіт на 5-6 кг. Виходячи з ваги, а значить і інших параметрів кішки, залежить необхідний об’єм поживних речовин, а також відсоток вітамінів і мінералів у складі. Також «габарити» котика впливають на розмір гранул. Не дарма гранули для кошенят маленькі, а для дорослих котів – побільше. Найчастіше це вказано на упаковці: це зазвичай для мініатюрних або великих котів.

2. Вік кішки. Кошеня, дорослий кіт або особа похилого віку – все це впливає на вибір кома. Існують універсальні склади, які однаково підходять для котів різного віку. Але багато брендів ділять свої продукти на групи – до 1 року, від 1 до 7 років та старше 7 років. Від віку залежить поживна цінність та розмір порції. Молоді кошенята вимагають більше калорій і поживних речовин, а старшим котам вже потрібна дієта. Враховуйте це, якщо у вас кілька котів різного віку – їх точно не варто годувати одним і тим же кормом, особливо якщо він не універсальний, а різниця у віці суттєва.

3. Характер та темперамент. Він також впливає на активність улюбленця. Рухливі коти вимагають кормів з високою харчовою цінністю та енергетичною ефективністю. А флегматичним котам, які більшість життя проводять у позі лежачи, потрібні полегшені склади. Для цього читайте табличку із співвідношенням нутрієнтів на пачці. Також на кормі може бути маркування «для рухливих котів», «для малоактивних» та ін.

4. Комплекція. Коти, як і люди, легко набирають зайву вагу. Щоб привести вагу вихованця в норму, існують низькокалорійні корми, позначені спеціальним маркуванням. Особливо важливим є відсоток вмісту жиру – для котика на дієті він не повинен перевищувати 13%. Можна просто зменшити розмір порції, але тоді враховуйте, що кіт може недоотримати вітаміни та мінерали.

5. Стерилізація. Цей параметр впливає на вибір корму. Адже багато котів після цієї процедури стають не надто активними. Тоді їм потрібний особливий раціон. Є корми, які так і позначені – «для стерилізованих котів».

6. Порода. Звичайно, коти не так як собаки відрізняються за розмірами. Різниця у вазі та характером між йоркширським тер'єром та водолазом може бути величезною, тоді як усі коти (крім мейн-кунів) важать плюс мінус однаково, та й звички у них всіх схожі. Але все ж таки, існують корми спеціально для британських кішок, сфінксів, короткошерстих і т. д. Виробники таких кормів враховують характер кішки, їх смакові уподобання, довжину шерсті тощо.

Один раз серйозно підійшовши до вибору корму, ви назавжди забезпечите вихованця якісним харчуванням. Від якого у свою чергу залежить активність, здоров'я, зовнішній вигляд та просто щастя маленького друга.
Читайте та обговорюйте, та приєднуйтесь КИЇВ до нашого соціуму - Telegram або Facebook
Ще новини
Коронавірус все ще становить загрозу для здоров'яХоча пандемія COVID-19 значно пішла на спад, багато людей досі хворіють на коронавірус, але вже не поспішають здавати аналізи





На початок