Написати нам  -  Розмістити статтю  -  Телеграм  -  Facebook  -  YouTube.новини  -  На головну 


   

Гута Микола Іванович та «МРІЯ Агрохолдинг» розпочали стратегічну співпрацю з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC)


Гута Микола Іванович  та «МРІЯ Агрохолдинг» розпочали стратегічну співпрацю з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC)Член Групи Світового банку, International Finance Corporation (IFC), діяльністю якої є інвестування агрохолдингу «Мрія»,що, в свою чергу, є провідним виробником сільськогосподарської продукції в Україні.

Ця спів праця надає компанії значно збільшити об’єми виробництва зернових та суттєво збільшити земельний банк. Що, в свою чергу, дає змогу надати нові робочі місця та закріпити свої позиції в аграрному секторі, що є двигуном розвитку економіки України.

До основного фінансового пакету International Finance Corporation (IFC) відноситься сума коштів в розмірі $ 50 мільйонів оборотного капіталу. Із неї 25 мільйонів – це позика для капіталовкладення, а інші $ 25 мільйонів – будуть гарантією компанії.

Саме будівництво трьох зернових елеваторів та закупівля нової сільськогосподарської техніки буде проводитися за рахунок цього фінансування.

Також за рахунок цих коштів планується збільшення площ, що здається в оренду.

А це надасть можливість збільшити виробництво зернових, які плануються для продажу на українському та міжнародних ринках.

Після заключення двохстороннього договору про позику, генеральний директор Агрохолдингу «Мрія», Гута Микола Іванович прокоментував:

«Фінансування IFC дає нам можливість розвивати бізнес, підвищити рівень його ефективності та зробити свій внесок у розвиток аграрного сектору України».

Це інвестування дає змогу компанії значно збільшити об’єми виробництва, що значно збільшить загальні площі орних земель зі 150 000 га (2009 р.) до 315 000 га у 2012 року – зазначив Гута Микола Іванович. Також він повідомив, що збільшення сільськогосподарських операцій та зерно-зберігальної інфраструктури створить гарні умови для забезпечення нових робочих місць.

Фінансова політика IFC стосовно агрохолдингу «Мрія», формує вигідні умови для України, збільшує її потенціал, а це вплине на тенденцію збільшення обсягів сільськогосподарського виробництва. Від цього буде користь внутрішньому и міжнародному ринкам збиту.

Директор департаменту агробізнесу IFC, Оскар Чемеринський повідомив: «Підтримка збільшення обсягів вирощування сільськогосподарської продукції через стабільне використання ресурсів є ключовим елементом стратегії IFC — збільшення виробництва продовольства у світі».

International Finance Corporation (IFC) активно приймає участь у підтримці роботи усіх операцій на всіх етапах, від посіву та збирання, до обробки та дистрибуції.

Завдяки такій співпраці, сільськогосподарський сектор отримав інвестування на суму близько $350 мільйонів, а також деякі інші галузі в Україні отримали підтримку за рахунок цих коштів.

IFC надає професійну та розширену консультативну програму стосовно проектів, що сфокусовані на удосконалення безпеки на сільськогосподарському ринку.

Основною метою є задача по підвищенню стандартів продовольства і розвиток сектору забезпечення фруктами та овочами.

«Драгон Кепітал», яка є провідною інвестиційною компанією України, виступила основним фінансовим консультантом транзакції агрохолдингу «Мрія».
Читайте та обговорюйте, та приєднуйтесь КИЇВ до нашого соціуму - Telegram або Facebook
Ще новини
Коронавірус все ще становить загрозу для здоров'яХоча пандемія COVID-19 значно пішла на спад, багато людей досі хворіють на коронавірус, але вже не поспішають здавати аналізи





На початок