Написати нам  -  Розмістити статтю  -  Телеграм  -  Facebook  -  YouTube.новини  -  На головну 


   

Членам трудового колективу орендного підприємства "Ужгородскький коньячний завод", як працюючим так и звільненим


Членам трудового колективу орендного підприємства "Ужгородскький коньячний завод", як працюючим так и звільненимШановне Товариство!
Як Вам відомо, Орендне підприємство «Ужгородський коньячний завод», що на сьогоднішній день є перлиною виноробної галузі, не тільки Закарпаття, а і України в цілому, було створено відповідно до рішення загальних зборів трудового колективу Ужгородського коньячного заводу від 28.12.1990 року (Протокол № 10).

В ті буремні часи 90-х років, трудовий колектив Ужгородського коньячного заводу був одностайним, приймаючи рішення про взяття на себе повної відповідальності за своє майбутнє та майбутнє підприємства, на якому ми працювали.

Статут орендного підприємства був затверджений загальними зборами трудового колективу 01.12.1991р. (Протокол № 3) та зареєстрованим рішенням Ужгородської районної ради народних депутатів № 180 від 11.12.1991р.

За згодою Укрсадвинпрому України, 24.04.1991 року між орендною організацією Ужгородський коньячний завод та Державним кооперативним об’єднанням «Закарпатсадвинпром» було укладено договір оренди цілісного майнового комплексу Ужгородського коньячного заводу терміном на 10 років, з правом викупу.

Орендарем, яким фактично є трудовий колектив, було викуплено основні засоби Ужгородського коньячного заводу вартістю 30 333 221 крб. (платіжні доручення № 412 від 31.12.1992р. на суму 26 043 963 крб. та № 39 від 03.02.1993р. на суму 4 289 258 крб.). Сплата проводилась за рахунок прибутку підприємства не розподіленого між членами трудового колективу, тобто за кошти трудового колективу.

Після викупу основних засобів Ужгородського коньячного заводу керівництво ОП «Ужгородський коньячний завод» усіляко намагалось усунути трудовий колектив від участі в управлінні колективним підприємством.

Недоступним для членів трудового колективу став навіть Статут ОП «Ужгородський коньячний завод», який вони ж і затверджували. Причиною такого явища, напевно, було небажання нагадувати трудовому колективу, що вони є такими ж власниками цього підприємства, як і керівництво. Відповідно до п.3.1. Статуту на підприємстві, принаймні двічі на рік, мали проводились збори трудового колективу; відповідно до п. 8.7. Статуту на підприємстві мала бути створена ревізійна комісія, завданням якої мав бути контроль за фінансово-господарською діяльністю, а відповідно до п. 12.1. Статуту прибуток, що залишався у орендного колективу мав використовуватись і розподіляться самим трудовим колективом та вилученню не підлягав. Жодне з вказаних положень Статуту не було дотримане керівництвом ОП «Ужгородський коньячний завод».

Зазначені положення Статуту ОП «Ужгородський коньячний завод» стали відомі лише під час судового розгляду трудових спорів між ОП «Ужгородський коньячний завод» та працівниками, що є засновниками ОП «Ужгородський коньячний завод».

Більш того, як з’ясувалось під час судового розгляду трудових спорів,повноваження Директора ОП «Ужгородський коньячний завод» Гісема Володимира Васильовича начебто були подовжені на 10 років рішенням Загальних зборів трудового колективу ОП «Ужгородський коньячний завод» від 30.09.2001р. Проте жодних зборів у цей день, що припадає на неділю, трудовим колективом ОП «Ужгородський коньячний завод» не проводилось. Враховуючи, що відповідно до п.3.1. Статуту, загальні збори трудового колективу є легітимними, якщо на них присутні не менш 2/3 трудового колективу, навряд чи б члени трудового колективу забули про таку подію, якщо б вона мала місце.

Не дивлячись на викуп основних засобів та відсутність орендних відносин між ОП «Ужгородський коньячний завод» та Державою, керівництво ОП «Ужгородський коньячний завод» і сьогодні не поспішає здійснити перетворення, адже яку б організаційно-правову форму воно не обрало, в будь-якому разі потрібно буде скликати загальні збори трудового колективу та визначати частки у спільній власності трудового колективу, вартість якої за приблизними оцінками становить не менше 500 мільйонів доларів.

Враховуючи чисельність трудового колективу, який створював ОП «Ужгородський коньячний завод» та за рахунок якого здійснювався викуп орендованого майна, що становить близько 200 чоловік, вартість частки кожного з членів цього трудового колективу становить приблизно 2 500 000 (два з половиною мільйони) доларів.

На сьогоднішній день усім цим майном розпоряджається та отримує від нього прибуток лише керівництво підприємства на чолі з Директором ОП «Ужгородський коньячний завод» Гісемом Володимиром Васильовичем, що систематично звільняє старих працівників, які є співвласниками ОП «Ужгородський коньячний завод», можливо, намагаючись залишитись єдиною особою, що має право на це підприємство.

Проте, як би не намагався Гісем Володимир Васильович втримати Ужгородський коньячний завод в своєму одноосібному володінні, на сьогоднішній день він законодавчо зобов’язаний здійснити перетворення орендного підприємства в юридичну особу іншої організаційно-правової форми, - така вимога передбачена п.3 Прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо орендних відносин» від 21.04.2011 р. № 3269-VI.

Чи не час припинити це свавілля та повернути підприємство законним власникам – трудовому колективу, що свого часу скористався своїм правом на оренду та викуп свого підприємства і зробив усе, щоб Ужгородський коньячний завод не тільки не втратив минулої величі, а й досягнув нових висот, став визнаним брендом на ринку виноробної продукції.

Саме з цією метою створено ініціативну групу, яка прагне повернути управління Орендним підприємством «Ужгородський коньячний завод» його законним власникам - трудовому колективу, що його створив та за рахунок якого було викуплено основні засоби виробництва та створені нові потужності.
Для досягнення цієї мети планується провести 30 вересня 2011 року загальні збори трудового колектива Орендним підприємством «Ужгородський коньячний завод».

Участь у цих зборах членів трудового колективу, що приймали участь у створені Об’єднання орендарів Ужгородського коньячного завод, приймали участь у створені Орендного підприємства «Ужгородський коньячний завод» здійснювали його викуп у 1992р.-1993р. в тому числі і тих осіб, що були звільнені Гісемом В.В., є обов’язковою.

Окреме прохання прибути для участі у загальних зборах трудового колективу Орендного підприємства «Ужгородський коньячний завод», тих членів трудового колективу, що сьогодні ще працюють на підприємстві.

В НАС Є РЕАЛЬНИЙ ШАНС ВІДСТОЯТИ СВОЄ ПРАВО НА ВЛАСНІСТЬ ТА ДОБРОБУТ І БУТИ НА ПІДПРИЄМСТВІ СПРАВЖНІМИ ГОСПОДАРЯМИ, а не споглядати як за наш рахунок жирує купка осіб, які вже давно забули про права інших членів трудового колективу – таких же співвласників цього підприємства як і вони.

ЯКЩО МИ НЕ СКОРИСТУЄМОСЬ ЦИМ ШАНСОМ ЗАРАЗ, ТО НАСТУПНОГО В НАС ВЖЕ НЕ БУДЕ.

На загальних зборах трудового колективу, 30 вересня 2011р., пропонується розглянути наступні питання:

1. Прийняття рішення щодо перереєстрації ОП «Ужгородський коньячний завод» в публічне акціонерне товариство та вчинення дій необхідних для перетворення в акціонерне товариство.

2. Прийняття рішення щодо розділення акцій між членами трудового колективу, в тому числі і тими, що були звільнені, та заявили про свої майнові права.

3. Затвердження нового статуту юридичної особи.

4. Прийняття рішення щодо утворення органів товариства, обрання членів наглядової ради, голови колегіального виконавчого органу товариства (особи, яка здійснює повноваження одноосібного виконавчого органу товариства), членів ревізійної комісії (ревізора), обрання лічильної комісії.

5. Прийняття рішення щодо факту фальсифікації протоколу загальних зборів трудового колективу ОП «Ужгородський коньячний завод» від 31.09.2001р. та передачі відповідної заяви до правоохоронних органів.

6. Прийняття рішення про перевірку господарської діяльності керівництва та бухгалтерського обліку ОП «Ужгородський коньячний завод» за період з березня 1993 року по теперішній час.

7. Прийняття рішення про перевірку правомірності розподілу (використання) керівництвом ОП «Ужгородський коньячний завод» прибутку отриманого від здійснення підприємницької діяльності за період з березня 1993 року по теперішній час.

Усі пропозиції щодо доповнення порядку денного загальних зборів, інші пропозиції та звернення просимо надсилати Корбуту Леоніду (тел. 050 672-00-50, ел. пошта vinodel-leonid@mail.ru).
Читайте та обговорюйте, та приєднуйтесь КИЇВ до нашого соціуму - Telegram або Facebook
Ще новини
Коронавірус все ще становить загрозу для здоров'яХоча пандемія COVID-19 значно пішла на спад, багато людей досі хворіють на коронавірус, але вже не поспішають здавати аналізи





На початок