Написати нам  -  Розмістити статтю  -  Телеграм  -  Facebook  -  YouTube.новини  -  На головну 


   

Відмінність перфоратора від звичайної дрилі


Відмінність перфоратора від звичайної дриліОсновна відмінність перфоратора від звичайної дрилі - це наявність удару, який забезпечується електропневматичним механізмом, де все відбувається наступним чином: поршень цього механізму створює стовп стисненого повітря, який силовим чином впливає на бойок, що приводить у рух сам бур, що виконує вже основну роботу з свердління оброблюваного матеріалу.

Існує кілька класифікацій електричних перфораторів з тих чи інших параметрах. В основі однієї з найбільш популярних з них лежить тип патрона, яких всього два - SDS-plus і SDS-max, дану систему кріплення розробила фірма Bosch. Перший з них є стандартною модифікацією, яка застосовується в більшості випадків, другий - це вже більш досконала модель, якою оснащуються набагато більш потужні та продуктивні професійні варіанти перфораторів. Однак обидва цих патрона є бистрозажімнимі, що означає швидку і легку заміну насадок в робочому режимі.

Головними технічними характеристиками, на основі яких слід проводити вибір електричного перфоратора, є: діаметр отворів в різних матеріалах, одержуваний перфоратором в режимі ударного свердління; наявність або відсутність реверсу; система регулювання швидкості обертання і частота ударів за хвилину, а також тривалість безперервної роботи. Останній параметр у професійних перфораторів приблизно в два рази вище, ніж у напівпрофесійних.

Але, звичайно, найважливішим показником є ​​потужність інструменту, від якої, по-перше, залежить продуктивність, а по-друге, визначаються інші параметри, такі як вага, функціональність, частота, енергія удару і багато другое. В водночас сила удару визначає швидкість роботи і необхідні фізичні зусилля, які потрібно буде докласти користувачеві для вирішення поставленого завдання.

Так, наприклад, напівпрофесійні електричні перфоратори мають енергію удару в районі 1,5-2 Дж для моделей SDS-plus і 10-12 Дж для моделей SDS-max. Величин такого рівня цілком достатньо для виконання відносно невеликих за глибиною і діаметром отворів у порівнянні з моделями професійного сегмента. У професійних моделей цей показник трохи вище - 3-4 Дж у версії SDS-plus і аж до 18 Дж у версії SDS-max, завдяки чому можна справлятися навіть з самими твердими матеріалами за надзвичайно короткий термін.

Однак не можна сказати однозначно, що чим потужніший купити перфоратор, тим він кращий. Все залежить від завдань, які він покликаний вирішувати. Адже менш потужні моделі є легшими, найчастіше більш функціональними. Зокрема, вони здатні виконувати цілий спектр операцій - просте свердління, удар, свердління з ударом і виконання функцій шуруповерта.В Водночас професійні моделі мають деякі інші можливості, зокрема, вони мають функцію регулювання кількості ударів, а також мають обмежувач глибини, запобіжні муфти і поліпшену амортизаційну систему.

Крім того, професійні перфоратори розраховані на безперервну роботу в тривалому режимі. Це пояснюється тим, що при їх виготовленні особлива увага приділяється таким важливим моментам, як якість використовуваних матеріалів і компонентів, а також Пилозах.

Для нормальної роботи електричного перфоратора знадобляться такі додаткові витратні матеріали - комплект запасних щіток для електродвигуна, комплект бурів і патрон-перехідник для використання свердел призначених для роботи по дереву та металу. Найбільш популярними є електричні перфоратори від компаній Bosch, Hitachi, Makita, Metabo та Skil.
Читайте та обговорюйте, та приєднуйтесь КИЇВ до нашого соціуму - Telegram або Facebook
Ще новини





На початок