Написати нам  -  Розмістити статтю  -  Телеграм  -  Facebook  -  YouTube.новини  -  На головну 


   

Історія цегли


Ми звикли бачити цеглу в її традиційній прямокутній формі. Для нас цей матеріал вже став звичайною справою. І ми не замислюємося про те, що раніше це було просто шматком глини, від чого навіть пішла її назва українською мовою «цеглина» («це» + «глина»).
Історія цегли: глина


Зустріти цеглу можна на будь-якому об'єкті і в будь-якому застосуванні, від фундаменту будівлі до його облицювання. А останні технології дозволяють робити навіть гнучку цеглу. Ціна на неї, звичайно, трохи вище, ніж на стандартну, але зате це значно економить час і сили, а ще полегшує роботу з важкими нерівними поверхнями.

Перші шматочки глини.

Історія цегли починається дуже давно, багато тисячоліть тому. Навіть в Біблії згадується цеглина і технологія її виробництва. У деяких країнах використовували «сиру» цеглу, яку не обпалювали в печах. Її називали сирцем. Для міцності туди могли додавати солому, і будували з них дома. А в деяких далеких країнах і зараз зустрічається такий спосіб будівництва.

Виготовляти цеглу на заводі, зі спеціальними верстатами і робототехнікою, почали зовсім недавно. До цього виробництво цегли коштувало багатьох праць гончарів. Але і високо оплачувалося, так як ціна на цеглу ручної роботи була чималою. Тому що форму їй надавали рукам, а сушили природним шляхом в літню пору року. Випал був дуже копіткою і трудомістким процесом. В кінці 19-го століття винайшли кільцеву випалювальну піч і процес пішов значно швидше і простіше. Так і почалося «оптове» виробництво цегли.

Родовища глини і залежність від них.

Яким би простим не був вже процес формування і випалювання цегли, його виготовлення все ще сильно зависло від родовища глини. Воно повинно було відрізнятися великими розмірами, і в силу відсутності риючої техніки, легко копає лопатами. Тому ще тоді і донині цегла є найбільш затребуваним будівельним матеріалом. Як би не старалися її замінити на щось інноваційне або штучне. Частково через ціни на цеглу, універсальності, міцності та інших достоїнств, вона залишається лідером на будівельному ринку.
Виготовлення цегли


Форми і різноманітність.

Як ми вже сказали вище, в давнину цеглі надавали форму руками. А це означає, що можна було зробити абсолютно будь-яку форму. І може бути сучасним архітектурним проектам якраз цього і не вистачає. Адже зараз цегла виробляється машинами, і різноманітності фасонної цегли особливо і немає. Але на сайті Тривіта ми маємо в каталозі всі можливі різновиди цегли, включаючи гнучку плитку і фасонні цеглини для парканів і колон. Також є облицювальна цегла, яку можна використовувати як зовні будівлі, так і всередині.

Є багато дизайнів, в яких цегла стає головним акцентом. Це стиль «лофт» або «прованс». У вас може бути стіна з цегли або більш дрібні елементи в інтер'єрі. Головне, визначитися з фасоном цегли, кольором і ціною. До речі, про останнє, ціни на цеглу в магазині Тривіта дуже приємні. А ще ви знатно заощадите, якщо будете замовляти оптом. А наші менеджери можуть порадити вам супутні цеглі матеріали: клейові склади, інструменти для кладки, цемент і ін. Також ви можете замовити доставку по Києву або в інші регіони України.
Читайте та обговорюйте, та приєднуйтесь КИЇВ до нашого соціуму - Telegram або Facebook
Ще новини





На початок