Написати нам  -  Розмістити статтю  -  Телеграм  -  Facebook  -  YouTube.новини  -  На головну 


   

Меню на дитячий День народження


Діти люблять їжу очима, спочатку вони оцінюють її на ступінь привабливості, а потім вже смакові якості. Якщо блюдо виглядає не цікаво, то змусити дитину навіть скуштувати його - неможливо. А меню на дитячий день народження має бути ідеальним, щоб іменинник ті інших діти були задоволені, а також їх батьки. Переважно, щоб в дитячому меню були свіжі інгредієнти, корисні, мінімум містили алергенів, а також важких продуктів для дитячих шлунків.
Меню на дитячий День народження

Бутерброди і канапе в дитячому меню
.
Такі прості закуски, як канапе і бутерброди можуть їсти навіть найвибагливіші діти. По-перше, для їх поїдання не потрібно сидіти тихо за столом. По-друге, вони часто містять улюблені дитячі інгредієнти, а також легко поглинаються під час цікавої бесіди. Для їх приготування можна використовувати твердий сир, свіжі овочі (помідор, огірок, лист салату), тонкий шар вершкового масла, ковбасу хорошої якості. Намагайтеся комбінувати кольори, щоб закуски виглядали яскраво і апетитно. Для більшої привабливості бутербродів, можна цікаво нарізати сир у вигляді зірочок, геометричних фігур або з додаткових інгредієнтів, наприклад, солодкого перцю, викласти цілу аплікацію у вигляді симпатичних мордочок.

Другі страви для дитячого дня народження.

Дітям потрібно звідкись брати енергію для ігор і веселощів, тому дитяче меню не може обійтися без гарячої страви. Краще вибрати картоплю фрі, пюре або відварну картоплю незвичайної форми, наприклад, у вигляді грибочка, де ніжка від гриба очищена основа однієї картоплини, а капелюшок - її частина, але з добре вимитою шкіркою. Для дітей старшого віку такий же картопляний гриб можна вже приготувати у фритюрі й подавати з дитячим соусом з помідор, приготованим власноруч.

До гарніру можна подати індиче, куряче м'ясо у вигляді шашличків на шпажках. Для приготування м'ясо ріжеться невеликими шматочками, маринується в сметані з цибулею, порізаною кільцями. Лук краще не зажарювати, бо дуже мало дітей люблять його і навіть його вид може зіпсувати апетит. Спочатку м'ясо одягається на шпажки, присмажується на сковороді, а потім доводиться до готовності в фользі в духовці. Дітям сподобається доросла подача шашлику, плюс самі шматочки і шпажки невеликі, тому їх зручно їсти і класти кожному в тарілку.

Салати в меню для дітей.

Діти естети й люблять їсти їжу спочатку очима, тому, якщо подати порції салату цікаво, прикрасивши по-особливому або в цікавій формі, то попит на нього буде. При приготуванні салату потрібно дотримуватися основного правила - здорова їжа. Тому, якщо ви готуєте олів'є, то замініть солоні огірки на свіжі, ковбасу на нежирне м'ясо, а майонез на сметану або йогурт. Використовуйте в салатах улюблені дитячі продукти та овочі, включіть фантазію з оформлення страви, і тоді салат буде з'їдений дітьми повністю.

Різноманітність десертів.

На солодкому столі для дітей обов'язково повинні бути присутніми фрукти та ягоди по сезону. Чим більше розмаїття їх кольорів, тим апетитніше вони будуть виглядати для дітей. Це можуть бути груші. яблука, виноград, полуниця, персики, абрикоси, банани. Можна подати тарталетки з фруктово-ягідним наповненням. Торт, у разі потреби, можна замінити невеликими покупними тістечками, якщо ви довіряєте виробнику, або власноруч приготованими. Вони можуть бути у вигляді невеликих шматочків тортика, один з яких можна прикрасити по-особливому, вставити свічку і провести традиційне задування свічки іменинником.
Читайте та обговорюйте, та приєднуйтесь КИЇВ до нашого соціуму - Telegram або Facebook
Ще новини
Коронавірус все ще становить загрозу для здоров'яХоча пандемія COVID-19 значно пішла на спад, багато людей досі хворіють на коронавірус, але вже не поспішають здавати аналізи





На початок