Написати нам  -  Розмістити статтю  -  Телеграм  -  Facebook  -  YouTube.новини  -  На головну 


   

5 тенденцій на ринку промислової автоматизації


2019 рік приніс безліч нововведень в області систем автоматизації виробництва. Ми пропонуємо вам розглянути 4 ключових тенденцій, які сьогодні відіграють важливу роль в автоматизації. Для цього ми розглянемо як самі тенденції, так і бізнес-фактори, що їх основують.

Ознайомитися з сучасними готовими продуктами автоматизованих систем можна на сайті https://quantum-int.com/uk/qguar-mes-upravl...-proizvodstvom/ компанії Квантум, де представлена система MES, яка призначена для спрощеного та ефективного управління виробництвом.
MES системи
MES системи

Тенденція 1. Оптимізація моніторингу процесів автоматизації та діагностика проблем.

Оскільки користувачі стикаються зі зростаючою конкуренцією і зниженням кількості робочого персоналу, вони шукають всілякі способи для підвищення ефективності своїх процесів автоматизації виробництва і зниження витрат.

Явно простежується зміщення фокусу на аналіз продуктивності устаткування і використанні даних для вимірювання та звітності. Тому система управління виробничими процесами стає все більш актуальною і затребуваною.

Збір даних — це одне. Знати, що збирати — це інше. Знання того, як аналізувати і представляти дієві дані для керівництва цеху і операторів, є ще одним важливим показником.

Тенденція 2. Поставки під ключ.

Одна з причин полягає в тому, що конкурентні сили спонукають клієнтів чітко розмежовувати пріоритети між необхідними, основними компетенціями і можливостями. Для цього компанії залучають фахівців-партнерів до проектування, виробництва та обслуговування обладнання для автоматизації. Інша причина полягає в браку кваліфікованого і навченого персоналу, особливо інженерних ресурсів, програмістів і робочої сили для обслуговування.

Подібні готові продукти, як система МЕС, які включають в себе все необхідне, щоб автоматизувати важливі виробничі процеси:


  • програмне забезпечення;

  • призначені для користувача інтерфейси;

  • аналіз даних;

  • установка і навчання;

  • технічне обслуговування.
  • Тенденція 3. Більше стратегічних партнерств із закупівель.

    Ця тенденція тісно пов'язана з тією, яку ми описали вище, і обумовлена тими ж основними причинами: меншим внутрішнім досвідом і більш стратегічним аутсорсингом.

    Сучасна автоматизована система управління виробництвом дозволяє працювати вже і в якості консультантів. Нею здійснюється не тільки постачання обладнання, програмного забезпечення і всього іншого, а й тісна співпраця з клієнтами, яке дозволяє зрозуміти їх бізнес-пріоритети, конкурентну ситуацію і стратегії, а також те, як їх цілі можуть бути найкращим чином досягнуті за допомогою автоматизації виробництва.

    Тенденція 4. Інтерфейси стають розумнішими.

    У 2019 тенденція використання більш інтелектуальних інтерфейсів і панелей управління дозволяє простіше і зручніше управляти і оптимізувати процеси автоматизації, прискорюючи тим самим робочі процеси.

    Клієнтам потрібні інтерфейсні рішення, які збирають і передають накопичений досвід. Оператори повинні мати можливість швидко і легко робити те, що їм потрібно. Тому автоматизація процесів виробництва дозволяє отримувати поліпшену візуальну інформацію замість більшої кількості тексту.

    Тенденція 5. Більшої вбудованої гнучкості систем автоматизації за рахунок використання роботів.

    Клієнти автоматизації все більше прагнуть вкладати кошти в обладнання, яке може адаптуватися до мінливих інновацій продуктів, вимогам до налаштування та поліпшення робочих процесів.

    Важливо час виходу на ринок, а також швидкість перемикання. Капітальні вкладення знаходяться під пильною увагою, і менеджери хочуть бути впевнені, що вони можуть змінити і масштабувати нове обладнання без його заміни.
    Читайте та обговорюйте, та приєднуйтесь КИЇВ до нашого соціуму - Telegram або Facebook
    Ще новини
    Коронавірус все ще становить загрозу для здоров'яХоча пандемія COVID-19 значно пішла на спад, багато людей досі хворіють на коронавірус, але вже не поспішають здавати аналізи





    На початок