Написати нам  -  Розмістити статтю  -  Телеграм  -  Facebook  -  YouTube.новини  -  На головну 


   

Як захистити урожай: справляємося зі шкідниками

Які препарати потрібні для захисту?

Досвідчені дачники та садівники знають, що після зими — навесні завжди активізуються різні шкідники рослин. На город будуть спрямовані полчища всіляких шкідливих комах, через які, якщо нічого не зробити, обов'язково постраждає врожай. Ризикуєте залишитися без квітів, фруктів, ягід і овочів.
Як захистити урожай: справляємося зі шкідниками

Крім цього, після зими рослини починають відчувати гостру нестачу вітамінів, необхідних для повноцінної та нормально, природного життя. Тому також важливо проводити й профілактичні дії поряд із захистом.

Дуже важливо використовувати різні препарати, в тому числі пестициди й гербіциди, щоб максимально убезпечити рослини від шкідників.

Які препарати потрібні для захисту?


Засоби, які використовуються для захисту зелених насаджень і рослин, слід розділяти на кілька типів:

Інсектициди. Ці препарати призначаються для боротьби та знищення дорослих особин — комах, які знищують рослини. Також даний тип препарату дозволяє боротися з лялечками, яйцями та личинками. Однаково підходить абсолютно для всіх видів культур.

Дані препарати також поділяються на кілька підвидів:


  • проти кліщів, попелиці, метеликів;

  • проти гусениць і різноманітних жуків.
  • Фунгіциди. Цей тип препаратів спрямований на боротьбу з хворобами рослин. Також може використовуватися з метою профілактики, для вітамінізації.

    Гербіциди — призначаються для знищення бур'янових рослин. Даний препарат вберігає урожай від бур'янів, сприяє збільшенню кількості та якості вирощуваної продукції.

    Ці та інші препарати можна купити в Києві через інтернет, відвідавши агромагазин Vse Roste.

    Контактні та системні


    Всі препарати, призначені для боротьби з комахами, можна розділити на системні та контактні.

    Перші — системні призначені для того, щоб рослина стало, умовно кажучи отруйним. Але отруйним для комахи, бур'янів або грибка. Тобто, системними препаратами ви обробляєте рослина. Відбувається вбирання, після якого насадження стає отруйним.

    Важливо: системні засоби хоч і ефективні, але і шкідливі для людини.

    Контактні засоби призначаються для боротьби безпосередньо з комахами. Для того, щоб препарат вплинув, його потрібно наносити виключно на комах або бактерії. У тому числі й грибок. Дані кошти вам знадобляться вже тоді, коли з'явилися шкідники. До цього бажано використовувати системні.

    Щоб такий препарат надав потрібну дію, він повинен потрапити на кожне комаха або хвороботворну бактерію.

    Системні, вбираючи такий препарат, рослина сама стає отруйним для комахи або гриба. Ці кошти боротьби зі шкідниками й хворобами рослин ефективніші, але одночасно вони та більш шкідливі для людини.

    Вибираючи препарат для боротьби зі шкідниками, уважно читайте інструкцію на етикетках. Додатково можна проконсультуватися з профільними фахівцями.
    Читайте та обговорюйте, та приєднуйтесь КИЇВ до нашого соціуму - Telegram або Facebook
    Ще новини
    Коронавірус все ще становить загрозу для здоров'яХоча пандемія COVID-19 значно пішла на спад, багато людей досі хворіють на коронавірус, але вже не поспішають здавати аналізи





    На початок