Написати нам  -  Розмістити статтю  -  Телеграм  -  Facebook  -  YouTube.новини  -  На головну 


   

На Троещині кияни отруїлися в'яленою рибкою

Зараження людини відбувається, як правило, через шлунково-кишковий тракт

На Троещині кияни отруїлися в'яленою рибкою
Колаж «Місто Київ»а

Столичні лікарі борються за життя двох киян, які посмакували в’яленою рибою домашнього приготування та опинилися в лікарні через тяжку форму ботулізму.

Про це розповіла директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

Вона зазначила, що пацієнти – чоловік та жінка – між собою не пов’язані, хіба що районом проживання – обидва з Троєщини. Чоловік зі скаргами на сухість у роті, неможливість ковтання, виражену загальну слабкість, нудоту, здуття живота був госпіталізований 22 квітня, жінка з такими ж симптомами та двоїнням в очах і неможливістю зробити глибокий вдих – 29 квітня.

«Обидва хворих вживали в їжу в’ялену рибу домашнього приготування. Щодо чоловіка – його стан наразі стабілізовано. Жінка – тяжка. У зв’язку з наростанням дихальної недостатності їй проводиться штучна вентиляція легень», – повідомила Валентина Гінзбург.


Вона пояснює, зараження людини відбувається, як правило, через шлунково-кишковий тракт. Причиною ботулізму найчастіше стають продукти домашнього консервування: м'яса, риби, рідше — овочів. Потенційно небезпечними є усі консервовані продукти, які були погано вимиті, недостатньо термічно оброблені, транспортувались або зберігались неналежним чином.
Читайте та обговорюйте, та приєднуйтесь КИЇВ до нашого соціуму - Telegram або Facebook
Ще новини
Коронавірус все ще становить загрозу для здоров'яХоча пандемія COVID-19 значно пішла на спад, багато людей досі хворіють на коронавірус, але вже не поспішають здавати аналізи





На початок