Написати нам  -  Розмістити статтю  -  Телеграм  -  Facebook  -  YouTube.новини  -  На головну 


   

Як підготуватися до рентгенографії?


Як підготуватися до рентгенографії?

Можливо, ви будете здивовані, але є певні обстеження рентгенографії перед якими слід готуватися заздалегідь, щоб отримати якнайкращий результат, власне як і до будь-яких інших аналізів.

Сьогодні пройти рентген Киев пропонує багато діагностичних центрів. Але вибір зводить до двох можливих варіантів:


  • безкоштовно за направленням від сімейного лікаря;

  • самостійно у приватній клініці (діагностичному центрі).
  • Рекомендується зупинитись на другому варіанті. Чому?

    Є безліч причин:


  • Терміновість. Адже у звичайній поліклініці доведеться вистояти/висидіти чергу. У платній медустанові ви записуєтеся на вільний і зручний для вас час, приходьте і майже одразу отримуєте результат;

  • Сучасна медична апаратура. Не всі державні установи можуть похвалитися наявністю сучасної техніки;

  • Переваг справді дуже багато. Хоча вибір завжди залишається лише за вами.
  • Як підготуватись до рентгенографії?



    По-перше, все залежить від виду обстеження, на яке вас направляє ваш лікуючий лікар, адже для деяких обстежень буде достатньо лише вашої присутності. Проте є й такі, до яких треба докладати сил, як, наприклад, панорамне обстеження хребта, обстеження крижово-клубових сполучень тощо (детальніше про це вам можуть розповісти при попередньому записі).

    До попередньої підготовки може відноситися наступне: за два-три дні до планованої діагностики слід дотримуватися простої дієти. Треба відмовитися від вживання свіжого молока, солодощів та будь-яких газованих напоїв, у тому числі й не солодких, наприклад Боржомі, Моршинської тощо та продуктів, які провокують метеоризм (горох, соя, квасоля, сочевиця, будь-яка здоба, свіжа капуста).

    Йдемо далі. За 6 годин до рентгена буде краще, якщо ви утримаєтесь від прийому їжі. Саме тому, краще, якщо ви запишетесь до клініки, наприклад, ось цієї xray.mrt-m24.com прямо з самого ранку, адже після ночі й в першій половині дня вашому шлунку буде легше перенести цей вимушену перерву в прийомі їжі, ніж бути голодним цілий день, щоб лише увечері потрапити на заповітне обстеження.

    Сама процедура


    Щодо проходження самої процедури, то тут все дуже просто. ви, напевно, хоч раз у житті проходили рентгенографію. Все чудово пам’ятаєте. Якщо ж ні, то лаборант (людина, яка власне й проводить обстеження) все привітно й детально вам пояснить, в тому числі що на момент обстеження вам важливо перебувати у нерухомому стані рівно стільки, скільки скажуть.

    Навіть, якщо ви сіпнетесь злегка, це може вплинути на якість знімка, він може стати неінформативним. Якщо ж ви все-таки смикнулися або взагалі щось пішло не так то лаборант чи лікар запропонує вам зробити повторний знімок задля ліпшого результату. Наприклад, інколи «технічна тінь» на знімку, з вашого здригання, може бути трактована як недуга.

    Також на час обстеження лаборант попросить вас зняти з себе абсолютно всі прикраси та будь-які інші металеві предмети які знаходяться в зоні обстеження.
    Читайте та обговорюйте, та приєднуйтесь КИЇВ до нашого соціуму - Telegram або Facebook
    Ще новини





    На початок