Написати нам  -  Розмістити статтю  -  Телеграм  -  Facebook  -  YouTube.новини  -  На головну 


   

5 розповсюджених проблем з перфоратором та як їх виправити самостійно


5 розповсюджених проблем з перфоратором та як їх виправити самостійно

Як в побуті, так і для професійного використання надзвичайно важливо забезпечити правильну роботу дриля. Це гарантує високу ефективність результату, якість виконаного ремонту, а також безпеку для користувача.

Звісно, важливо проводити сервісний огляд та замінювати запчастини для перфоратора у професіоналів. Але водночас необхідно вміти самостійно вирішувати базові проблеми, розпізнавати їх та підбирати відповідні деталі.

Проблема 1: втрата обертів


На цю проблему впливають безліч факторів, серед яких:


  • зношення чи пошкодження шестерень;

  • проблеми з підшипниками;

  • відсутність правильного мастила;

  • неналежне використання інструменту, його перевантаження;

  • перегрів двигуна, проблеми з охолоджувальною системою;

  • накопичення бруду та пилу при роботі з сипучими матеріалами.
  • Вирішити цю проблему можна, замінивши пошкоджені запчастини для перфоратора. Також не забувайте регулярно його очищувати та змащувати, проводити налаштування, згідно з інструкцією та супровідною документацією.

    Проблема 2: заклинювання механізму


    Заклинювання механізму виникає тоді, коли інструмент пошкоджується. Будь-які зношені деталі будуть «підривати» ефективність роботи пристрою, тому їх потрібно вчасно замінювати. Окрім того заблокування може виникнути через перевантаження чи будь-які збої в електропостачанні. Часом така ситуація виникає в тих випадках, коли досередини потрапляють залишки матеріалів.

    В таких випадках потрібно підібрати запчастини для перфоратора, якщо вони пошкоджені. Щоб розблокувати механізм одразу на місці можна затиснути зубило і обережно витягувати його. Також при наявності відповідних навичок можна розібрати патрон та вибити зубило.

    Не забувайте регулярно змащувати механізм, щоб уникнути заклинювання всередині.

    Проблема 3: не працює ударний механізм


    Причиною ремонту перфоратора в цьому випадку можуть стати конструкційні чи заводські дефекти. Також такі проблеми нерідко виникають на фоні неправильно проведених ремонтних робіт, технічного обслуговування, порушення правил експлуатації техніки.

    Випадки поломки ударного механізму з’являються також тоді, коли користувач надмірно тисне на пристрій при роботі. Виправити ситуацію можна тільки перевіркою запчастин та точковим ремонтом.

    Проблема 4: не працює перемикач реверсу


    Проблема з перемикачем реверсу може виникати через:


  • механічне блокування;

  • несправність чи пошкодження безпосередньо самого перемикача;

  • проблеми з струмом та втратою живлення;

  • зношення запчастин;

  • неправильна експлуатація.
  • Розберіть пристрій та проаналізуйте його внутрішні складові. Перевірте чи всі запчастини є в хорошому стані. Якщо ви помітили, що пил чи бруд заважають переміщенню перемикача, вимкніть перфоратор та обережно видаліть їх. В інших випадках проведіть заміну зношених деталей.

    Проблема 5: втрата живлення


    Причин втрати живлення може бути досить багато. Для того, щоб зрозуміти, що трапилося, потрібно в першу чергу перевірити справність розеток. Іноді буває таке, що мережа просто не витримує роботу з такими інструментами як перфоратор. Також потрібно провести діагностику електричної системи обладнання. В разу потреби проведіть ремонт.

    Пам’ятайте, що ця система є найбільш чутливою. Тому це той випадок, коли дії потрібно проводити під керівництвом досвідченої особи чи довірити їх професіоналам.

    Висновок


    Навіть якщо ви не плануєте ремонтувати обладнання самостійно, надзвичайно потрібно вміти визначати проблему, яка виникла. Таким чином ви зможете зекономити власний час та кошти, знайти правильні запчастини на https://230.com.ua/ та, за можливості, одразу вирішити ситуацію.

    Важливо проводити правильний ремонт, оскільки від цього залежатиме те, наскільки система буде довго та правильно працювати.
    Читайте та обговорюйте, та приєднуйтесь КИЇВ до нашого соціуму - Telegram або Facebook
    Ще новини
    Коронавірус все ще становить загрозу для здоров'яХоча пандемія COVID-19 значно пішла на спад, багато людей досі хворіють на коронавірус, але вже не поспішають здавати аналізи





    На початок