Написати нам  -  Розмістити статтю  -  Телеграм  -  Facebook  -  YouTube.новини  -  На головну 


   

Вагонка – стильний варіант фасадного оздоблення


У будівельній індустрії також існують модні тенденції, які швидко минають, а класичні засоби декору та оздоблення повертаються у новій якості. Виробники наділяють продукцію з натурального дерева більш надійними та довгостроковими характеристиками, а забудовники по-новому оцінюють можливість застосовувати обшивку з натурального матеріалу. Вагонка – фасадна дошка, яка залишається у будівельних трендах.
Вагонка – стильний варіант фасадного оздоблення

З чого роблять вагонку?


Вагонка для зовнішньої частини будівлі використовується найчастіше через доступні ціни на обшивальний матеріал. Як сировину виробники застосовують сосну або модрину.

Деревина цих порід є найбільш відповідною за своїми фізико-хімічними характеристиками, хоча кожна з них має різні показники:


  • за ступенем твердості фасадна дошка з модрини більш ніж у 50 разів перевищує сосну;

  • за терміном служби показники різняться більш ніж 10 разів: сосна – 12 років, а модрина – понад 100;

  • висока щільність деревини модрини збільшує її опірність вологому клімату. Цього не скажеш про сосну: м'яка структура, яка є гідністю при обробці, підвищує поглинання вологи. Звідси й знижений термін служби, якісні відмінності від модрини. Вагонка, виготовлена ​​із сосни, підходить для внутрішніх робіт, де дія вологого клімату зведена до нуля. Деревина модрини більш доречна для зовнішньої обробки.
  • Обидва матеріали добре піддаються штучному старінню. Вагонка або планкен із сосни легко дряпаються і пошкоджуються, а фасадна дошка з модрини демонструє високі показники міцності.

    Монтаж фасадної вагонки


    Форма та розміри елементів дерев'яної обшивки розроблені таким чином, щоб мінімізувати складності під час її монтажу. І вагонка, і імітація бруса, і планкен мають схожі послідовності прикріплення на фасад будинку. Кожна дошка має з одного боку шип, з другого паз. Послідовно, вставляючи один елемент вагонки за іншим, йде процес збирання фасаду.

    Важливі особливості монтажу фасадної дошки:


  • існує два способи кріплення оздоблювального матеріалу: вертикальний та горизонтальний. Перший спосіб візуально розширює конструкцію і робить будинок більш присадкуватим. Другий варіант дозволяє людському оку пробігати по елементах обробки вгору, що створює відчуття більшої висоти, ніж є насправді;

  • щоб мінімізувати кількість відходів, потрібно розрахувати необхідний обсяг матеріалу.
  • Компанія Terizo у Києві виконує облицювання фасадів вагонкою, конструкційним брусом. Фахівці точно розраховують кількість матеріалів перед початком робіт. Якісна фасадна дошка реалізується за демократичними цінами - https://terizo.com.ua/.
    Читайте та обговорюйте, та приєднуйтесь КИЇВ до нашого соціуму - Telegram або Facebook
    Ще новини
    Коронавірус все ще становить загрозу для здоров'яХоча пандемія COVID-19 значно пішла на спад, багато людей досі хворіють на коронавірус, але вже не поспішають здавати аналізи





    На початок