Написати нам  -  Розмістити статтю  -  Телеграм  -  Facebook  -  YouTube.новини  -  На головну 


   

Варшава за один день: на що варто подивитись у столиці Польщі?


Варшава за один день: на що варто подивитись у столиці Польщі?

Варшава, столиця Польщі, часто стає транзитним пунктом для українців після повномасштабного вторгнення, але багато хто не замислюється про красу та історію, яку вона може запропонувати. Туристи, які приїжджають на автобусі Київ-Варшава, часто обмежують своє перебування чеканням наступного рейсу в аеропорту, упускаючи можливість дослідити це неймовірне місто. Проте, Варшава заслуговує на увагу навіть за короткий час перебування. У цій статті ми покажемо вам, як можна закохатися у Варшаву за лише один день, відкриваючи для себе її неперевершені пам'ятки та унікальний дух.

Старе місто та Королівський замок на Вавелі - 3 години


До історичного центру Варшави, де розташоване Старе місто та Королівський замок на Вавелі, можна легко дістатися від головного автовокзалу "Warszawa Zachodnia". Шлях займе всього 30 хвилин на громадському транспорті або 15 хвилин на таксі. Старе місто, що є справжньою перлиною польської столиці, зачаровує своїми кольоровими будинками та вуличками, які внесені до списку світової спадщини ЮНЕСКО. Відвідувачам обов'язково варто побачити Королівський замок, історичне місце прийняття Конституції 3 травня. Тут можна оглянути королівські апартаменти, картини Рембрандта та твори Бернардо Беллотто.
Варшава за один день: на що варто подивитись у столиці Польщі?

Замкова площа з колоною короля Сигізмунда III Вази, який переніс столицю з Кракова до Варшави, є найстарішою і найвищою світською пам'яткою міста та популярним місцем зустрічей. Староміська площа - це серце старого міста, що має більше семи століть історії. Її форма залишилася майже незмінною з часів ХІІІ-ХІV століття. Тут влаштовували гуляння, ярмарки, а також страти. В центрі площі стоїть статуя Варшавської Русалки, символу та берегині міста, яка є улюбленим об'єктом для фотографування серед туристів.

Королівський шлях – 2 години


Королівський шлях у Варшаві, відомий своєю величною історією, є одним з найзнаменитіших маршрутів міста, що з’єднує три колишні резиденції польських правителів: Королівський замок, Королівські Лазєнки та Віланувський палац.
Варшава за один день: на що варто подивитись у столиці Польщі?

Прогулюючись вулицями Краківське передмістя та Новий Свят, ви побачите ряд важливих історичних будівель, серед яких - Президентський палац, кампус Варшавського університету, а також численні красиві церкви та кам’яниці. Цей маршрут, що відображає культурне та історичне багатство Варшави, продовжується вздовж елегантної та зеленої алеї Уяздовські, де розташовані посольства та міністерства.

Річка Вісла - 1 година


Бульвари Vistula в Варшаві ваблять відвідувачів своїми живописними оглядовими майданчиками, затишними пляжами та куточками зі стравами з різних країн. Це ідеальне місце не тільки для велосипедистів, а й для тих, хто шукає спокою в міському ритмі. Круїзи по Віслі, що вирушають з бульварів, відкривають чудові панорами міста з води. Вечори тут особливо чарівні, коли бульвари оживають завдяки світловому шоу.
Варшава за один день: на що варто подивитись у столиці Польщі?

Мультимедійний парк фонтанів, розташований недалеко від Старого міста, є однією з головних локацій Варшави. Денні водні шоу вражають своєю красою, а в п'ятницю та суботу ввечері о 21.30 у травні, червні та липні, о 21.00 у серпні та о 20.30 у вересні відбуваються вечірні лазерні шоу, що поєднують воду, світло та музику в неймовірне видовище. Зимою головний фонтан перетворюється на казкову світлову анімацію, супроводжуючи різдвяні мелодії, що робить це місце магічним куточком Варшави.
Читайте та обговорюйте, та приєднуйтесь КИЇВ до нашого соціуму - Telegram або Facebook
Ще новини





На початок