Написати нам  -  Розмістити статтю  -  Телеграм  -  Facebook  -  YouTube.новини  -  На головну 


   

Мерзляк А.Г. Педагог з великої літери


Підручники та зошити автора А.Г. Мерзляк
На даний момент в школах все поширенішими стають методичні системи вчительських робіт.

Суть кожної такої системи полягає в особливості уроків, які входять у неї. Так, Мерзляк А.Г. пропонує усім викладачам шкіл та учням скористатися його наробітками – підручниками та зошитами. Автор має багаті знання і величезний досвід роботи, тому усі його видання науково обґрунтовані.

Із покоління в покоління.
Набутий досвід Мерзляк передає вчителям та учням, і показує, що найбільш ефективній досвід – це досвід багатьох педагогів, результат їх співпраці з учнями та колегіально набуті знання. Тільки так можна в повному обсязі розширити самостійне навчання учнів, створити найбільш ефективні умови для створення зв’язків між різними предметами, посилити спрямованість учнів та викладачів до практичності, виховати сумлінне ставлення до навчання, та ін. Як результат – зростання математичної підготовки учнів.

Відокремлення теорії від практики.
Також цей педагог вміє добре відрізняти теорію від практики, що в сукупності краще впливає на підготовку до предмета, зріст методичної обізнаності, сумлінної праці вчителів, і постійний пошук творчих рішень. Завдяки цьому зростає ефективність самоосвіти, з’являється прагнення поділитися своїми знаннями з іншими.

Нетрадиційний підхід.
Основа такого підходу в досвіді Мерзляка – це оптимальне поєднання класичних та новітніх підходів до навчання, методичних вказівок, та саме засобів завчання. Все це спрямовує учня на шлях розвитку творчого підходу, формує розуміння учбової праці, сприяє вихованню вмінь та потреб постійно поповнювати свої знання.

Окрім традиційних методів, Мерзляк широко застосовує різні уособлення уроків: лекції, практикуми, семінари, консультації та ін. Його підручники цінять в багатьох куточках України та за її межами. Мерзляк завжди дбає про точність інформації, її достовірність та ефективність. Адже достовірність – це найголовніше для відповідності змісту.

Матеріали.
Підручники та зошити Мерзляка А.Г. допоможуть вирішити багато методичних завдань. Особлива форма подачі знань, теоретичного матеріалу та практичних вказівок, дозволяє педагогу вивчати її легко та швидко, у великих обсягах. Це надає можливість проводити ефективне закріплення матеріалів на наступних заняттях.

Головна умова, якої керується Мерзляк – розв’язування задач на застосування теоретичних вказівок. Це є стрижнем навчання, і для цього автор пропонує свої прототипи зошитів та конспектів, які значно краще сприймаються учнями та роблять процес навчання цікавішим.
Читайте та обговорюйте, та приєднуйтесь КИЇВ до нашого соціуму - Telegram або Facebook
Ще новини
Коронавірус все ще становить загрозу для здоров'яХоча пандемія COVID-19 значно пішла на спад, багато людей досі хворіють на коронавірус, але вже не поспішають здавати аналізи





На початок