Написати нам  -  Розмістити статтю  -  Телеграм  -  Facebook  -  YouTube.новини  -  На головну 


   

Ринок професійних послуг. Як стати професіоналом?


Ринок професійних послуг. Як стати професіоналом?

Проблема, яка хвилює більшість людей — це індивідуалізація. Відсутні програми тренувань для підтримки себе у формі, що дає можливість постійно йти в ногу з часом, тобто давати безперебійні результати. Методи, які використовувалися в 90-х, вже не працюють. Пам'ятайте, вас запевняли, що для того щоб стати супер затребуваним фахівцем, вам просто необхідно закінчити університет. Найгірше, що люди не можуть зізнатися собі в тому, що їх колись сильно обдурили, нав'язали свою власну думку.

Причина цього проста та зрозуміла — визнавши той факт, що свого часу їй нав'язали чужу точку опори, людина змушена буде негайно почати змінюватися. Але в більшості своїй люди хочуть йти чужі сценарії, а не створювати свої. Зверніть увагу на те, що такі люди діють виключно за певним шаблоном. Наприклад, адвокат: скопіював якийсь позов, відніс його до суду, повернувся в офіс, сів у крісло в кабінеті й так нескінченно, як білка потрапила в колесо.

Все залежить тільки від того, на скільки швидко людина готова почати змінювати свою думку на правильну, тобто, результативну. По суті, причина «кризи» у людей укладена в одному: залежність швидкості від сили.

Така формула обумовлена тим, що в сучасній цивілізації швидкість значно збільшилася. Методи, які ще в 90-х дозволяли справлятися зі швидкостями з меншою динамікою не дозволяють справлятися зі швидкостями з більшою динамікою. Інакше кажучи, одна з основних проблем 21 століття — це невміння людини справлятися зі швидкостями. Не впоравшись зі швидкістю, людина змушена справлятися з силою — тобто отримувати удари. Саме внаслідок цього, люди постійно перебувають у напрузі.

Більшість сучасних фахівців не знають, чим вони повинні займатися. Розглянемо приклад. З точки зору прикладної науки особистий охоронець 90% свого робочого часу робить висновки та приймає рішення. Все інше — це наслідок прийнятих рішень. При цьому, неправильно прийняте рішення особистого охоронця, миттєво веде до непередбачуваних обставин. Назвіть хоч одну школу особистих охоронців, де вчать робити висновки та приймати рішення! На жаль, такої школи немає, як втім і інших закладів в яких би готували відмінних фахівців інших сфер. Замість цього вчать речам, які може бути й корисні самі по собі, але абсолютно непридатні в повсякденній роботі. Ніхто не заперечує — рукопашний бій — це добре, і якщо особистий охоронець володіє прийомами рукопашного бою, це чудово. Але ви коли-небудь чули про замах в результаті якого бізнесмен загинув у рукопашному бою? Так, він може напитися і побитися, до нього можуть застосувати ніж, але ніяк не рукопашний бій.

З одного боку, начебто очевидні речі — можна мати 40 особистих охоронців, а можна одного, що володіє технологією. Але що, ж ми спостерігаємо на українському ринку? У штаті кожної солідної компанії по 40-50 охоронців. Про що це свідчить, вирішувати вам. Така ж ситуація переважає у всіх компаніях, де штати роздуті до неймовірних розмірів, а професіонали відсутні.

Де брати професіоналів, при їх відсутності?

Дилетантів, які можуть вирішувати певні завдання використовуючи раніше отриманий досвід досить, але як вирішувати нові завдання, завдання з якими стикаємося вперше. Люди, які вважають себе професіоналами, стверджують, що у них є багатий досвід в забезпеченні безпеки ділових кіл або багатий досвід у вирішенні кримінальних справ. З їх слів можна зробити висновок, що вони гарантують вирішення завдання. Але чому тоді людей регулярно вбивають і шантажують? У чому полягає проблема? Виходить завдання не вирішується, а «професіонали» знаходяться в постійному пошуку клієнтів.

Але як можна працювати з клієнтом, якщо ви не можете його створити? Власне кажучи, ця ситуація виглядає наступним чином:


  • професіонал не може створити клієнта;

  • отримує його випадково;

  • не вирішує справу.
  • Так ми підходимо до наріжної залежності швидкості від сили, де: «якщо моя думка не має значення, тоді й моя задача приречена на провал».

    Клієнти тягнуться тільки до сили. Сила є тільки у компанії, а не у людини, чия думка не має значення.

    Чому? Тому, що робота з клієнтом — це робота з угодою, своєрідне вербування. Наприклад, як може адвокат переконати в чому-небудь суддю, якщо він не може домовитися навіть з клієнтом, який нічого в юриспруденції не розуміє? Кого легше переконати клієнта, який абсолютно не розбирається в юриспруденції або суддю? Звичайно ж, клієнта, але якщо ви не здатні впоратися з клієнтом, тоді яким способом збираєтеся працювати проти снайпера?

    Все відбувається не так, як ви думаєте.

    З даного постулату, можна зробити цікавий висновок: якби ви думали, спираючись на думку, що має значення, тоді у вашому житті все було б чудово і дивно. Якщо у вас щось не виходить, тоді все не так, як ви вважаєте. Ваш досвід не відповідає тим пристроям, які існують у світі.

    З точки зору прикладної науки ринок професійних послуг — це вторинний ринок, а не первинний. Консультанти консультують тих, хто щось робить. Адже консультант не потрібен людині, яка нічого не робить, крім тих випадків, коли клієнта добила причина, і він тільки збирається щось зробити.

    Ринок консультацій — це вторинний ринок, а не первинний.

    Взагалі існує 4 ринки. Один з них — ринок технологій. Потрібність технологій очевидна — ті, у кого вони краще ефективніше справляються з задачами, і мають більше клієнтів. Тому, основна проблема більшості людей — це відсутність технологій, тобто того, за допомогою чого:


  • ви будете заробляти гроші;

  • ви будете відрізнятися від інших на ринку;

  • ви знайдете вільну зону, для того, щоб перетворити ринок консультацій з вторинного ринку в первинний.
  • Для того, що б раз і назавжди вирішити цю проблему, потрібно просто перестати копіювати і почати виробляти свої власні Інтелектуальні активи. Річ у тому, що цінність інтелектуальних активів полягає в тому, що їх неможливо скопіювати.


  • по-перше, необхідно мати права;

  • по-друге, без знання технології, на якій вони сконструйовані, скопіювати що-небудь неможливо.
  • Вичерпним обсягом інтелектуальних активів та інструментів для вирішення задач в різних сферах життя та діяльності на на сьогодні володіє тільки прикладна наука. Детальніше про її технології та методики ви можете дізнатися подивившись лекції онлайн або вибравши відповідний дистанційний курс на сайті Академії прикладних наук.
    Читайте та обговорюйте, та приєднуйтесь КИЇВ до нашого соціуму - Telegram або Facebook
    Ще новини
    Коронавірус все ще становить загрозу для здоров'яХоча пандемія COVID-19 значно пішла на спад, багато людей досі хворіють на коронавірус, але вже не поспішають здавати аналізи





    На початок