Написати нам  -  Розмістити статтю  -  Телеграм  -  Facebook  -  YouTube.новини  -  На головну 


   

Як карантин вплинув на Prozorro та Prozorro.Продажі

Які оновлення очікуються в системі Prozorro.Продажі

Як карантин вплинув на Prozorro та Prozorro.Продажі

Ще за кілька днів до початку карантину команда майданчика перейшла на віддалений режим роботи та доволі швидко налагодила свої робочі процеси. Попри карантинні обмеження, триває підготовка нових проєктів до запуску. Ті ж ринки, робота яких була налагоджена задовго до карантину, продовжують стабільно працювати і зараз. Зокрема, це ринок приватизації, ринок землі та ринок продажу автомобілів, попит на яких є найвищим.

Як карантин вплинув на запуск нових ринків на Prozorro.Продажі


Наразі більшість нових напрямків Prozorro.Продажі поставлені на паузу, зокрема і з причини карантинних обмежень. Попри це очікується, що після завершення карантину вони поступово наберуть обертів та почнуть стабільно працювати. Пропонуємо ознайомитися з ситуацією по кожному ринку окремо:

1. Ринок оренди — має запуститися в кінці травня, одразу після прийняття Кабміном постанови про оренду.

2. Ринок продажу майна від прикордонної служби (мається на увазі не конфісковане майно, а те, за яким не повернулися власники) — працює у тестовому режимі. Вже запущені перші аукціони, за допомогою яких команда майданчика розраховує оцінити рівень попиту на такі товари. Очікується, що даний ринок приноситиме кілька мільйонів гривень щомісяця.

3. Ринок лісу — тимчасово поставлений на паузу через відсутність нових лотів. Наразі основний постачальник лісу Прозоро Продажі — Державне агентство лісових ресурсів України — призупинило участь в онлайн-аукціонах Prozorro.

4. Ринок торгів за процедурами банкрутства – запускався з жовтня та до початку карантину працював уже на 30%. Наразі він також поставлений на паузу через зниження активності учасників.

5. Ринок з розподілу квот підтримки для сфери енергетики — поставлений на паузу до тих пір, поки Міненергетики не закінчить переговори з інвесторами та не вирішить, скільки потужностей необхідно виставляти на ринок. Очікується, що найближчим часом Кабмін дійде згоди щодо цього питання і перші аукціони з'являться вже в середині 2020 року.

Які оновлення очікуються в системі Prozorro.Продажі


Попри карантин, майданчик оновлюють та продовжують готувати до отримання сертифіката відповідності КСЗІ (комплексної системи захисту інформації). Даний сертифікат стане офіційним підтвердженням того, що система держзакупівлі Прозоро захищена від можливих кібератак. Для цього існуючу технологію оновлюють, перебудовують та оптимізують. В майбутньому це допоможе запустити багато нових зручних функцій та прискорити роботу маркетплейса. Також уже розпочато перенесення технології з хмарних серверів Amazon на сервери в Україні. Очікується, що дана процедура буде завершена до кінця року.
Читайте та обговорюйте, та приєднуйтесь КИЇВ до нашого соціуму - Telegram або Facebook
Ще новини





На початок