Написати нам  -  Розмістити статтю  -  Телеграм  -  Facebook  -  YouTube.новини  -  На головну 


   

Лазерна епіляція: протипоказання та міфи про процедуру


Навколо процедури лазерної епіляції існує багато міфів. Є думки, що вплив лазерним променем приносить біль, викликає меланому або зовсім не впливає на ріст волосся. Усе це домисли, надумані людьми, які не мають жодного уявлення про методику.
Лазерна епіляція: протипоказання та міфи про процедуру

Фактично, це безпечна, безболісна та ефективна процедура, яка має високий попит.

Що являє собою процедура епіляції


Видалення волосся цим способом проводиться з використанням сучасного обладнання. Лазерний промінь впливає тільки на волосяні фолікули, після чого вони не можуть виконувати далі покладені функції. Відповідно, ріст волосків припиняється. Для отримання максимального ефекту та впливу на всі активні фолікули потрібно 5-8 сеансів. Після цього волосся на оброблюваній ділянці тіла не буде рости протягом 5 років.

Важливо підкреслити, що лазерну епіляцію використовують жінки та чоловіки для видалення волосся на всіх ділянках тіла. Залежно від зони сеанс може тривати 20-90 хвилин. При цьому пацієнт просто відпочиває в комфортних умовах, поки майстер працює лазером на поверхні шкіри.
Лазерна епіляція: протипоказання та міфи про процедуру

Сучасні косметичні центри використовують два найбільш ефективні типи обладнання:


  • Олександритовий лазер – промінь нагріває фолікул, тим самим зупиняє подальший ріст волосся. Як наслідок, пацієнт може відчувати невелике нагрівання шкіри, але особливого дискомфорту це не викликає. Обробка шкіри даним апаратом немає особливих протипоказань.

  • Діодний лазер – є потужнішим інструментом, що дозволяє зупиняти ріст навіть світлого волосся на смаглявій шкірі. Промінь впливає на дрібні судини, які живлять волосяні цибулини. За рахунок цього волоски відмирають через 1-2 тижні. Також протипоказань немає.
  • Обидва варіанти користуються популярністю завдяки високій ефективності дії.

    Найбільш поширені міфи про лазерну епіляцію


    1. Процедура викликає рак.
    Найбільш поширений та страшний міф, який не має нічого спільного з реальністю. Доведено, що промені лазера неспроможні провокувати переродження клітин. Це сертифікований медичний пристрій, створений для безпечної зупинки росту волосся.

    2. Викликає безпліддя.
    Ще одна фантазія, яка не має жодних підстав. Досвідчені гінекологи запевняють, що взаємозв'язку між лазерною епіляцією та безплідністю просто не існує. Промінь проникає лише у верхні шари шкіри, що не може викликати жодних змін у тілі.

    3. Процедуру можна робити у будь-якому віці.
    Це не так, оскільки існує вікове обмеження. Лікарі рекомендують проводити процедуру після закінчення пубертатного періоду з досягненням повноліття. У той же час у зрілому віці волосся може втрачати колір, через що апарат не розпізнає і не може ефективно їх видаляти.

    4. Лазер викликає серйозні захворювання.
    Промінь впливає лише на фолікули та їх судини, при цьому немає жодного негативного впливу на глибші тканини. Проникнення променя вбирається у кілька міліметрів. Відповідно, ніякого негативного ефекту на організм бути не може.

    5. Після процедури волосся росте ще швидше
    Одна процедура не здатна повністю позбавити пацієнта небажаної рослинності. Щоб зупинити ріст волосся, потрібний повний курс, який може складатися з 4-8 сеансів. Кількість залежить від типу шкіри, кольору волосся та оброблюваної зони. Однозначно процедура не прискорює процес росту фолікулів.

    6. Процедуру можна провести вдома
    Портативні пристрої, які продаються на ринку для домашнього використання, не мають нічого спільного з професійним медичним обладнанням. Відповідно, лазерна епіляція може бути проведена лише фахівцем у клініці чи косметологічному центрі.
    Лазерна епіляція: протипоказання та міфи про процедуру

    Такі висновки не мають наукового, а часом і логічного обґрунтування. Важливо розуміти, що процедура лазерної епіляції довела свою ефективність та безпеку. Щобільше, її проводить не косметолог, а людина із медичною освітою. Водночас саме обладнання проходить обов'язкову сертифікацію якості.


    Протипоказання лазерної епіляції


    Якщо з міфами покінчено, необхідно розібратися з протипоказаннями даної процедури. Категорично заборонено проводити сеанс у таких ситуаціях:


  • Вагітність. Не існує прямої негативної дії на плід, але фахівці рекомендують утриматися від такої процедури при виношуванні малюка.

  • Лактація. У процесі годування груддю гормональний фон жінки вкрай нестабільний. Оскільки ріст волосся так само зумовлений дією гормонів, то на етапі лактації не варто впливати на їх вироблення.

  • Захворювання. Лазерну терапію заборонено проводити за наявності захворювань шкірних покривів. Водночас методика не рекомендується при діабеті, герпесі, варикозі, епілепсії, онкології та порушеному кровообігу.

  • Татуювання. Експерти не радять проводити лазерну обробку шкіри на місцях, де є татуювання.

  • Лікарські засоби. Не варто робити епіляцію, якщо пацієнт приймає антибіотики або препарати, які впливають на світлочутливість шкіри.
  • Також не варто користуватися лазерною обробкою після засмаги. Це зумовлено великою кількістю пігменту меланіну, через що лазер не буде настільки ефективним.

    Кращі клініки лазерної епіляції у Києві


    У Києві працює безліч клінік та косметологічних центрів, які надають послуги лазерної епіляції. Ознайомтесь із рейтингом найкращих закладів лазерної епіляції в Києві - детальний опис та реальні відгуки відвідувачів дозволяють оцінити якість послуг, що надаються.

    Центр лазерної косметології Лазерхаус
    Популярний столичний комплекс, що надає великий перелік послуг. Основна спеціалізація - лазерна епіляція волосся на всіх ділянках тіла у чоловіків та жінок. Професійне обладнання дозволяє виконувати процедури на найвищому рівні. Центр має багато позитивних відгуків пацієнтів.

    Косметологічний центр Люменіс
    Сучасний центр із великим спектром лазерних послуг. Займає лідируючі позиції у косметологічній сфері. Салон проводить як традиційні процедури депіляції, так і досить екзотичні. Заклад має високу оцінку клієнтів завдяки відмінному співвідношенню високої якості та доступної ціни.

    Косметологічний центр O.L.Beauty
    До трійки лідерів впевнено входить O.L.Beauty. Центр оснащений професійним обладнанням, а процедури лазерної епіляції виконують дипломовані спеціалісти. Клієнтам доступний великий перелік послуг за демократичною ціною.

    Салон Майстерня Краси «Юлії Юдіної»
    Заклад позиціонує себе як найкращий косметологічний комплекс у сфері лазерної епіляції столиці. Майстри центру можуть виконати видалення волосся будь-якої складності від обличчя до кінчиків пальців ніг. Салон має безліч позитивних відгуків клієнтів.

    Косметологічний центр МаКо
    Сучасний косметологічний центр, який користується високим попитом завдяки великій кількості послуг. У закладі працюють кваліфіковані майстри, які якісно виконують епіляцію небажаного волосся на всіх зонах.

    Можна зробити висновок, що лазерна епіляція - це безболісний, безпечний і дієвий спосіб позбутися небажаного волосся на тілі. При цьому експерти радять звертати увагу на наявність індивідуальних обмежень щодо проведення процедури.
    Читайте та обговорюйте, та приєднуйтесь КИЇВ до нашого соціуму - Telegram або Facebook
    Ще новини
    Коронавірус все ще становить загрозу для здоров'яХоча пандемія COVID-19 значно пішла на спад, багато людей досі хворіють на коронавірус, але вже не поспішають здавати аналізи





    На початок