Написати нам  -  Розмістити статтю  -  Телеграм  -  Facebook  -  YouTube.новини  -  На головну 


   

Чи можна замінити тонік кремом або лосьйоном


Серед процедур по догляду за шкірою обличчя нанесення тоніку часто розглядається як другорядний етап. Сьогодні – нанесла, завтра – ні. Тонік і справді не є ключовим компонентом догляду, на відміну від крему чи сироватки. З іншого боку, тонік виконує притаманні лише йому завдання, зокрема, видаляє залишки косметики. Ефективність крему та лосьйону зростає, якщо після очищення нанести ще й тонік. Цей засіб робить догляд завершеним, повноцінним, комплексним. Тонік для обличчя, підібраний з урахуванням особливостей шкіри, здатен доповнити дію інших компонентів, здійснити омолоджувальний, відбілюючий та підтягуючий ефект.

Яке місце займає тонік в догляді


Догляд за шкірою обличчя здійснюється за стандартною схемою. Декілька етапів потрібно, оскільки жоден крем, флюїд чи сироватка не здатні вирішити всі завдання: і очистити, і освіжити, і зволожити. Етапи щоденного піклування за красою включають:
Чи можна замінити тонік кремом або лосьйоном



  • очищення – за допомогою пінки, молочка чи міцелярної води видаляється макіяж, шкірне сало, пил та забруднення, що потрапили на шкіру із зовнішнього середовища;

  • тонізування – «пробудження» шкіри, розкриття пор, підготовка до сприйняття цільового засобу;

  • нанесення сироватки – засобу, який глибоко проникає в шкіру та досить потужно коригує її стан;

  • нанесення крему для зволоження, живлення чи захисту.
  • Тонік можна замінити лосьйоном, бо функції в них схожі. Не випадково серед засобів догляду є комбіновані засоби – лосьйони-тоніки, які поєднують в собі функції доочищення та «пробудження» шкіри для взаємодії з основним засобом.
    Чи можна замінити тонік кремом або лосьйоном

    Чи є тонік альтернативою крему або сироватці?


    Тонік не підходить для живлення чи захисту шкіри хоча б через консистенцію. Засіб зазвичай рідкий, легкий за текстурою на кшталт флюїду. Якщо нанести тонік і проігнорувати крем, шкіра залишиться «голою» відносно зовнішніх подразників: вітру, холоду, сонця, вуличного пилу. В тоніка є конкретне завдання. Від відкриває пори, видаляє залишки косметики, включаючи навіть сліди міцелярної води, яка вважається оптимальним засобом очищення. Тонік і сам по собі важливий. Після нього виникає відчуття свіжості, гладкості, бархатистості. В жирної шкіри звужуються пори, зріла – світлішає та розгладжується.

    Якому тоніку віддати перевагу


    При виборі тоніку діє те ж саме правило, що в основному догляді: засіб повинен відповідати потребам шкіри. Серед тонізуючих лосьйонів популярних брендів вирізняються:


  • відбілюючі;

  • омолоджуючі;

  • себорегулюючі, для проблемної шкіри;

  • заспокійливі;

  • універсальні.
  • Акценти можуть змінюватися в залежності від сезону. Влітку актуальності набувають освіжаючі засоби, здатні регулювати виділення шкірного сала, запобігати жирному блиску. Взимку доцільне використання заспокійливого тоніку для зняття подразнення від морозу та вітру. Антивікові тоніки та лосьйони стануть у нагоді в будь-яку пору року: за складом вони універсальні, враховують потреби зрілої шкіри в активізації кровообігу та підсиленні відновлення.
    Читайте та обговорюйте, та приєднуйтесь КИЇВ до нашого соціуму - Telegram або Facebook
    Ще новини
    Коронавірус все ще становить загрозу для здоров'яХоча пандемія COVID-19 значно пішла на спад, багато людей досі хворіють на коронавірус, але вже не поспішають здавати аналізи





    На початок