Написати нам  -  Розмістити статтю  -  Телеграм  -  Facebook  -  YouTube.новини  -  На головну 


   

Як правильно обрати самокат для дитини?


Самокат — дивовижний винахід, який десятиліттями не втрачає актуальності. Цей вид транспортного засобу розважає дитину й забезпечує рухову активність. Тренує м'язи ніг, рук, спини, спритність та координацію. Щоб отримати всі ці переваги, важливо навчити малюка правильно кататися на самокаті. Як це зробити, розкажемо нижче.
Як правильно обрати самокат для дитини?

Правильний вибір самокату


Насамперед необхідно вибрати оптимальний транспортний засіб.


  • Для дуже маленьких дітей у віці від 2 років краще брати триколісну модель з двома колесами спереду. Такі самокати більш стійкі.

  • Для дитини, якій вже є 3 роки або вона має хоча б мінімальні навички катання, можна взяти триколісну модель, але з двома колесами ззаду.

  • Якщо ваш маленький райдер вже освоїв навички їзди на попередньому транспортному засобі, то сміливо купуйте двоколісний самокат.
  • Порада: бажано вибрати самокати з функцією регулювання керма за висотою. Так ви зможете експлуатувати транспорт не один рік, регулюючи кермо під зріст дитини.

    Місце для навчання


    Перші навички катання можна освоювати вдома на м'якому килимовому покритті або на спеціальному дитячому майданчику з бітумним настилом. Такі варіанти покриття дозволять мінімізувати травматизм, навіть якщо дитина впаде.

    Категорично заборонено навчання на проїжджій частині й гладких асфальтованих поверхнях.

    Базові навички


    Є декілька базових навичок, з яких треба починати навчання.


  • Перше, чого треба навчити дитину, це… падінню. Маля має приземлятися на попу, але не на долоні.

  • Другий етап — вчимося стояти на платформі. Запропонуйте дитині поставити обидві ноги на деку, взятися руками за кермо та відчути рівновагу.

  • Потім визначають поштовхову ногу. Як правило, для лівшей вона права, для правшів — ліва.
  • Порада: коли дитина навчиться гарному й впевненому катанню, пропонуйте періодично міняти поштовхову ногу, щоб рівномірно розподіляти навантаження на м'язи ніг та спини.

    Важливо пояснити дитині, що нога майже завжди залишається у висячому положенні й періодично стопою штовхає асфальт.

    Важливі моменти


    Є кілька правил, яких варто дотримуватись під час навчання дітей від 2 до 5 років.


  • Малята до 3 років повинні кататися не більше 2 годин на день сумарно. Важливо уникати тривалого несиметричного навантаження на спину, ноги та руки.

  • Обов'язково використовуйте захист. Знадобиться шолом, налокітники та наколінники. Так, навіть якщо малюк впаде, зазнає меншого болю. А з кожним разом буде дедалі впевненішим у їзді.

  • Якщо сумніваєтеся в здібностях дитини, замість звичайного трьохколісного самоката спочатку візьміть біговел. На такому транспорті малюк зможе зміцнити ноги та спину, відчути швидкість та потренувати координацію рухів.
  • Важливі поради: в жодному разі не вчіть малюка їзді на самокаті, якщо він хворий, втомився, голодний або якщо у вас і в нього поганий настрій. Катання та прогулянки з самокатом мають бути винятково веселими.
    Читайте та обговорюйте, та приєднуйтесь КИЇВ до нашого соціуму - Telegram або Facebook
    Ще новини
    Хто як не я? [фото]





    На початок