Написати нам  -  Розмістити статтю  -  Телеграм  -  Facebook  -  YouTube.новини  -  На головну 


   

Конділографія як метод діагностики зубів. Що це таке?


Конділографія як метод діагностики зубів. Що це таке?

Патології зубощелепної системи потребують правильного лікування. А забезпечити його допомагає лише ретельна діагностика. Тож сьогодні ми розглянемо один з її методів: поговоримо про конділографію зубів. Ця процедура доступна в стоматологічних клініках Ірпеня, та дозволяє отримати вичерпну інформацію про стан зубощелепної системи пацієнта.

Що таке конділографія?


Це один з етапів діагностики за шкалою Славічека. Конділографія зубів — отримання за допомогою спеціального апарата графічного зображення рухів нижньої щелепи, які в кожної людини індивідуальні. На основі таких даних лікарі проводять розрахунок оптимального прикусу пацієнта та положення нижньої щелепи.

Конділографія як метод діагностики допомагає змоделювати та запланувати функціонально правильне лікування лікарю ортопеду чи ортодонту.

Потреба в такій діагностиці виникає, якщо у пацієнта:


  • бруксизм;

  • підвищене стирання зубів;

  • відчутний дискомфорт при будь-яких рухах щелепою — під час жування, ковтання;

  • сильні головні болі, які зумовлені проблемами центральної нервової системи та кровопостачання мозку;
  • Також конділографія призначається під час підготовки до встановлення протезів чи перепротезування.

    Конділографія у комплексній діагностиці за шкалою Славічека


    Авторська методика Рудольфа Славічека допомагає комплексно проаналізувати особливості зубощелепної системи пацієнта. Окрім конділографія, до такої діагностики входять наступні процедури:

    1. Первинна консультація. Лікар спілкується з пацієнтом, збирає анамнез, вивчає історію хвороби, проводить анкетування та фотодіагностику.

    2. Тактильне дослідження м’язового апарату шиї та обличчя, а також ретельний огляд ротової порожнини. Допомагає виявити вогнища інфекції, каріозні порожнини. Після цього відбувається зняття зліпків для виготовлення гіпсових моделей щелеп пацієнта

    3. Проведення оклюзіограми — визначення контактності зубів, та розшифровка ТРГ. На основі неї визначається розміщення щелеп відносно черепу. Діагностичні моделі загіпсовуються в спеціальний аритикулятор — спеціальний апарат. Після цього лікар отримує дані щодо норми та фактичного відхилення від норми.

    Наступним етапом після оклюзіограми є саме конділографія, про яку ми поговорили вище. У результаті лікар отримує повну інформацію про стан вашої зубощелепної системи та може розпочати лікування.

    Пройти діагностику за шкалою Славічека в Києві та Ірпені пропонує стоматологічна клініка DentaDerm. Тож звертайтеся до лікаря вчасно та будьте здорові!
    Читайте та обговорюйте, та приєднуйтесь КИЇВ до нашого соціуму - Telegram або Facebook
    Ще новини
    Коронавірус все ще становить загрозу для здоров'яХоча пандемія COVID-19 значно пішла на спад, багато людей досі хворіють на коронавірус, але вже не поспішають здавати аналізи





    На початок