Написати нам  -  Розмістити статтю  -  Телеграм  -  Facebook  -  YouTube.новини  -  На головну 


   

Який апарат для УЗД кращий: особливості вибору


Проведення якісного дослідження з точними результатами можливе за умови наявності сучасної високотехнологічної ультразвукової діагностичної системи. Великий асортимент такого обладнання ускладнює вибір. Купуючи УЗД апарат, потрібно звертати увагу не тільки на його ціну, а й на багато різних критеріїв. Розповідаємо, що потрібно враховувати, щоб придбати якісне, надійне обладнання, яке відповідатиме сподіванням.
Який апарат для УЗД кращий: особливості вибору

Сфера застосування УЗД-сканера


Ультразвукові діагностичні апарати можуть бути як багатофункціональними, так і призначеними для спеціальних досліджень. Перші охоплюють найбільшу кількість задач. До останніх належать, наприклад, пристрої для акушерства та гінекології, кардіологічні установки, які дозволяють досліджувати судини та серце. Суттєво розширює спектр роботи можливість підключення до сканера різних додаткових пристроїв, датчиків (у тому числі 3D/4D).

Колір зображень


Колір зображень залежить від наявності доплера. Якщо він передбачений, то УЗД-сканер матиме кольоровий монітор. Без доплера екран буде чорно-білий. Перевага кольорових моделей — це висока деталізація та зручність диференціації тканин. Мінус у тому, що такі апарати зазвичай дорожчі.

Виробник ультразвукового обладнання


Бажано вибирати тільки авторитетних виробників УЗД-сканерів, яким довіряють багато фахівців. Вивчайте відгуки, читайте додаткову інформацію про бренди. Серед кращих виробників варто виділити корейську компанію Alpinion Medical Systems. Вона постійно вдосконалює ультразвукові технології, випускає довговічне та надійне обладнання.

Функціональні можливості ультразвукової системи


Звернути увагу потрібно на такі особливості обладнання:

1. Кількість датчиків. У стандартній комплектації їх йде 2-3 шт. Якщо планується проведення спеціалізованих досліджень, кількість може збільшуватися до 5-6.

2. Роздільна здатність та розмір дисплея. Визначають зручність користування апаратом та якість картинки. Великий монітор забезпечує кращу візуалізацію.

3. Глибина сканування. Параметр визначають з урахуванням досліджуваної області. Потрібно розуміти, що чим вища частота датчика (МГц), тим менша глибина сканування.

4. ПЗ (програмне забезпечення). Відповідає за можливість обробки даних. Разом із п'єзоелементами в датчиках забезпечує якість зображення.

При виборі УЗД-системи звернути увагу потрібно на можливість доукомплектації. Імовірно, у майбутньому знадобляться додаткові опції.

Конструктивні особливості УЗД-апарата


УЗД-апарати відрізняються за типом мобільності — стаціонарні та портативні. Вибирати потрібно залежно від умов, у яких передбачається використання сканера. Якщо вам доведеться періодично переміщати його з місця на місце, краще придбати портативну модель сканера. Стаціонарні ультразвукові системи використовуються виключно в умовах клініки. Як правило, це максимально оснащене обладнання великих габаритів, для якого потрібне спеціальне місце у робочому кабінеті.

Джерело: сайт medigran.com
Читайте та обговорюйте, та приєднуйтесь КИЇВ до нашого соціуму - Telegram або Facebook
Ще новини
Коронавірус все ще становить загрозу для здоров'яХоча пандемія COVID-19 значно пішла на спад, багато людей досі хворіють на коронавірус, але вже не поспішають здавати аналізи





На початок