Написати нам  -  Розмістити статтю  -  Телеграм  -  Facebook  -  YouTube.новини  -  На головну 


   

Як захистити фарбу вашого авто взимку: поради для новачків


Зимовий період може стати великим випробуванням для будь-якого автомобіля. Сніг, технічна сіль та ожеледиця на дорогах, можуть робити шкоду лакофарбовому покриттю транспортного засобу. Проте існує кілька дуже простих лайфхаків, за допомогою яких автовласники, особливо ті, хто нещодавно сів за кермо (придбав авто), зможуть ефективно захистити лакофарбове покриття взимку.
Як захистити фарбу вашого авто взимку: поради для новачків

Регулярне миття автомобіля


Автомобіль варто мити регулярно. Багато хто стане заперечувати – нащо це робити, коли на вулиці «брудна погода». Але взимку автомобіль також необхідно мити. Чому? Сніг, сіль і хімічні розчини, які використовуються для обробки доріг, особливо в Україні, можуть завдати шкоди фарбі. Миття слід проводити не рідше одного разу на два тижні. Переважно все залежить від наступних умов:


  • як часто ви експлуатуєте авто;

  • де залишаєте: відкритий паркомайданчик чи гаражний бокс.
  • Якщо це вулиця, то незалежно від того, як часто ви їздите, мити авто бажано не рідше вищезазначеного терміну. При цьому варто використовувати спеціальні мийні засоби, які призначені для захисту автомобільної фарби. Інакше ризикуєте пошкодити покриття, що вам знадобиться знов виконувати фарбування авто.

    Нанесення воску


    Воск — це важливий елемент в догляді за фарбою авто взимку. Воскові покриття утворюють захисний шар, який запобігає пошкодженню від агресивних факторів навколишнього середовища.

    Використання автошампуню з антикорозійним ефектом


    При виборі засобу для миття важливо звертати увагу на його склад. Автошампуні з антикорозійним ефектом допоможуть не лише очистити авто від бруду, але і утворити захисний бар'єр проти корозії та інших агресивних речовин.

    Гараж або використання накривал


    Якщо у вас є можливість, зберігай автівку у гаражному боксі. Не маєте власного, візьміть в оренду. Принаймні лише на зиму.

    Якщо гараж не доступний, використовуйте спеціальні накривала, щоб захистити авто від опадів.

    Загальна увага до деталей та ретельний догляд за фарбою вашого авто допоможуть зберегти його привабливий вигляд протягом зими та подовжити термін служби лакофарбового покриття.

    Важливо! Ці поради не є обов’язковими для дотримання. Тобто, якщо ви не станете регулярно мити автівку взимку, а саме так роблять 96% автомобілістів, то нічого надзвичайного з машиною не трапиться. Проте, фарба буде потрохи псуватись. Згодом для того, щоб відновити початковий передпродажний вид автівці знадобляться послуги детейлінг-центрів.
    Читайте та обговорюйте, та приєднуйтесь КИЇВ до нашого соціуму - Telegram або Facebook
    Ще новини
    Коронавірус все ще становить загрозу для здоров'яХоча пандемія COVID-19 значно пішла на спад, багато людей досі хворіють на коронавірус, але вже не поспішають здавати аналізи





    На початок