Написати нам  -  Розмістити статтю  -  Телеграм  -  Facebook  -  YouTube.новини  -  На головну 


   

Що входить до обов’язків веб програміста?


Що входить до обов’язків веб програміста?

Активне соціальне життя та комерційна діяльність у віртуальному просторі у вік цифрових технологій виводить на арену дедалі більше нових професій, про які раніше ніхто не мав уявлення. Серед них – веб-програміст, фахівець, діяльність якого полягає в інтернет-програмуванні. Ця професія має безперечні переваги насамперед у тому, що по перше вимагає знань та умінь, а не диплома. Професіоналом можна стати у будь-якому віці, і при цьому можна навіть не виходити з дому – багато програмістів працюють віддалено, співпрацюють з іноземними компаніями. Специфіка професії, однак, включає необхідність бути готовим до частих надзвичайних ситуацій та ненормованого робочого дня.

Хто такий веб-програміст: особисті якості


Спеціаліст, який розробляє, тестує, виправляє, оновлює, удосконалює сайти, веб-сервіси та мультимедійні програми – це фахівець з веб програмування. Якщо пояснювати простими словами, програміст, який займається тим, що створює сайти і робить все, щоб вони правильно працювали – це і є веб-розробник або web developer. Крім наявності професійних знань і навичок він повинен мати й певні особистісні якості. Для фахівця в галузі програмування веб-ресурсів важливо мати високу посидючість, стресостійкість, працездатність та вміння виконувати кілька функцій одночасно.

Також веб програміст повинен мати неабиякі:


  • уважність;

  • відповідальність;

  • треновану пам'ять;

  • аналітичний склад розуму.
  • Крім того, потрібно бути готовим до довготривалої монотонної роботи з великими розумовими навантаженнями. Програміст повинен вміти знаходити нестандартні рішення та бути креативним. Також важливою є спостережливість, щоб помічати всі нюанси сайтів та додатків. Стануть в нагоді вміння працювати в команді, знаходити спільну мову з різними людьми.

    Якими професійними навичками має володіти веб-програміст


    Проте особистісних якостей, звісно, недостатньо. Програміст обов'язково повинен:

    1. Вміти програмувати модулі на різних системах адміністрування, інтеграції зі сторонніми сервісами, розробляти багатозадачні та високонавантажені проекти, впроваджувати необхідні функції.

    2. Бути знайомим з оперативною системою, з якою працює веб-сервер і найпоширенішими веб-браузерами (Google Chrome, Firefox, Chrome), володіти основами веб-дизайну.

    3. Знати принципи функціонування інтернет-мережі та необхідні протоколи передачі між різними програмами (DNS, HTTP, NTP, SSH) та інші маршрутизатори.
    Досконало володіти мовами програмування та розмітки (javascript, Python, Ruby, HTML, CSS, С#), знати сфери їх використання, особливості, відмінності, переваги та слабкі сторони.

    4. Преміум skills: досконале знання та володіння мовами програмування.

    Важлива роль у професії відводиться мовам програмування, які використовує у своїй роботі кодер. Оскільки їхнє завдання полягає в описі доступним способом вмісту сторінки. Усі вони орієнтовані на задоволення конкретних потреб замовника і розробника. Вибирають мову програмування відповідно до цілей проекту та в залежності від його складності. Тому фахівцю в галузі веб-програмування необхідно:

    1. Володіти граматикою мови, якою планується спілкування клієнта, знання специфічної термінології та понятійного апарату. Наприклад, буде потрібно розуміння значення таких слів, словосполучень та абревіатур, як API, IDE, модульність, скомпільовані та інтерпретовані мови.

    2. Представляти архітектуру MVC, мати досвід роботи з різними CMS, конструкторами та фреймворками, іншими інструментами, навички створення адаптивної верстки.

    Веб-програмісти: основні напрямки діяльності


    Замовникам, які вирішили знайти програміста для свого інтернет ресурсу, а також тим, хто прагне здобути цю професію, варто мати уявлення про основні напрямки діяльності таких фахівців. Залежно від того, з якою частиною сайту чи програми працює програміст, фахівці поділяються на:


  • fronted – розробляє зовнішній інтерфейс (з боку клієнта), робить його інтерактивним, відповідно до макету розміщує текстовий та візуальний контент, сверстує веб-сторінку, що відкривається для всіх браузерів та пристроїв, налаштовує обмін даними з сервером;

  • backend - створює внутрішній інтерфейс (з боку сервера), розробляє внутрішню логіку та алгоритми роботи веб-ресурсу, налаштовує інтеграцію з іншими системами;

  • fullstack – універсальний спеціаліст, здійснює комплексну роботу, знає принципи frontend- та backend-розробки, може самостійно створити і клієнтську, і серверну частину веб-сервісу.
  • У чому полягає робота веб програміста


    Маючи уявлення про те, чим займаються фахівці в галузі програмування, можна визначити, що може входити в основні обов'язки web-програміста. Отже, фулл стак веб-розробник, здатний працювати в багатозадачному режимі, як правило:


  • створює динамічні інтерфейси користувача;

  • верстає адаптивні та кросбраузерні сторінки;

  • розробляє backend;

  • працює із базами даних.
  • Крім цього, в обов'язки входить розробка цілей та завдань сайту з визначенням теми та ролі всього інтернет проекту, продумування його унікальності, поведінкового сценарію користувачів. Розробник повинен правильно вибрати середовище розробки, що об'єднує кілька базових програм, мову програмування. Після створення сайту розробник зазвичай здійснює його оновлення та технічне обслуговування.
    Читайте та обговорюйте, та приєднуйтесь КИЇВ до нашого соціуму - Telegram або Facebook
    Ще новини
    Коронавірус все ще становить загрозу для здоров'яХоча пандемія COVID-19 значно пішла на спад, багато людей досі хворіють на коронавірус, але вже не поспішають здавати аналізи





    На початок